Karşıyaka´ya da kültür merkezi

İhalesi bugün yapılan kültür merkezi, 5 ay içinde tamamlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce başlattığı kültür merkezi atılımına hız kesmeden devam ediyor. Bahçecik`te tamamlanmak üzere olan, Gölcük Kalıcı Konutları ile Bekirpaşa`da ise ihaleleri yapılan kültür merkezlerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi şimdi de Karşıyaka beldesine el attı.

İHALEYE YOĞUN İLGİ
Karşıyaka Kültür Merkezi`nin ihalesi bugün yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş`ın başkanlığında yapılan ihaleyi Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Çatır ve Belediye Meclis üyeleri de büyük bir heyecanla izledi. İhaleye katılan 10 firmadan en düşük teklifi  997 bin YTL ile Yüksel İnşaat verirken, en yüksek teklif 1 milyon 695 YTL ile Rota İnşaat`tan geldi.

İÇİNDE NELER OLACAK?
Muhammen bedeli 1 milyon 745 bin YTL olarak belirlenen Karşıyaka Kültür Merkezi bin 500 metrekare alana 2 katlı olarak inşa edilecek. Birinci katta 10 iş yeri, İSU, PTT, İZGAZ, SEDAŞ için ofisler yer alacak. İkinci katta ise 180 metrekare çok amaçlı salon ile 720 metrekarelik düğün salonu yer alacak. Karşıyaka Kültür Merkezi iş tesliminden sonraki, 150 gün içinde tamamlanmış olacak.

ÇAKIR`DAN TEŞEKKÜR
İhale ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Çakır, öncelikli olarak gördükleri bu ihalenin gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Çakır, “Başkanımız Karaosmanoğlu`na ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Körfezin incisi, geleceğin ilçesi olacağına inandığımız Karşıyaka, kültür merkezi tamamlandığında da gerçek bir cazibe merkezi olacaktır” dedi.

FİRMALAR

TEKLİFLER