Karşıyaka KO-MEK´te sergi mutluluğu

Bekirpaşa, Yuvacık ve Köseköy`ün ardından Karşıyaka`da da yıl sonu sergisi açıldı

Yıl sonu sergilerini devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarına (KO-MEK) katılanlar, el emeği göz nuru eserlerini bu kez de Karşıyakalıların beğenisine sundu. Açılışta hem usta öğreticiler hem de kursiyer oldukça mutlu ve heyecanlıydı.

20 MERKEZDE 17 BİN KURSİYER
Yoğun ilgi nedeniyle kurs merkezinin dışında yapılan serginin açılışı öncesinde, Karşıyaka TÜPRAŞ Çok Programlı Lisesi Halk Oyunları Ekibi Artvin yöresine ait oyunlarını sergiledi. Ardından kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak uygulamaya başladıkları meslek edindirme kurslarının halktan yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Ustaoğlu, kurs merkezi sayısının 20´ye ulaştığını, eğitim alan kursiyer sayısının da 17 bini geçtiğini ifade etti.

ÇAKIR´DAN TEŞEKKÜR
Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Çakır ise açılan kursların Karşıyaka halkına çok önemli bilgiler öğrettiğini ifade etti. Çakır, “Bugüne kadar imkânlarımız son derece sınırlı olmasına rağmen, halkımızla beraber beldemize en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Bundan sonra da tüm gayretimizle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Beldemize bu kursları kazandıran ve çok önemli hizmetleri ayağımıza getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve onun değerli Başkanı İbrahim Karosmanoğlu´na huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KURDELEYİ BEHİYE HANIM KESTİ
Konuşmaların ardından serginin açılış gerçekleştirildi. Kurdeleyi Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nun eşi Behiye Karaosmanoğlu keserken, protokol mensupları tüm sergiyi baştan sona gezdi. Sergiye gecikmeli olarak katılan Başkan Karaosmanoğlu ise her zaman olduğu gibi kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik ettik, yapılan eserler hakkında bilgi aldı.

277 KURSİYER EĞİTİM ALDI
KO-MEK Karşıyaka Kurs Merkezinde mefruşat, giyim, takı tasarımı, Arapça, İngilizce, okuma-yazma ve aerobik olmak üzere 7 branşta 277 kursiyere eğitim verildi. Kurs merkezinde ayrıca 1 idareci, 8 usta öğretici ve 1 hizmetli görev yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!