Karayalçın´dan Büyükşehir´e tam not

SHP Lideri, Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında Başkan Karaosmanoğlu`ndan brifing aldı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kocaeli´nde bulunan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, dün (Cuma) Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu makamında ziyaret etti. Bir dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Karayalçın, SEKA Projesi nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu´nu tebrik etti.

SEKA BRİFİNGİ
Parti ve il kurmayları ile Büyükşehir Belediyesine gelen Genel Başkan Karayalçın´ı, Başkan Karaosmanoğlu kapıda karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Karayalçın, Büyükşehir Belediyesinin fiziki yapısı ile SEKA Projesi hakkında Başkan Karaosmanoğlu´ndan bilgi aldı. Genel Başkan Karayalçın, kendisine verilen SEKA brifinginin ardından “Son derece önemli bir çalışma başlatılmış. Büyükşehir belediyemizi tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKANLARIN NEZAKETİ
Ziyarete iki başkanın nezaketi damgasını vurdu. Başkan Karaosmanoğlu´nu göreve geldiği günden bu yana ziyaret edemediğini söyleyen Genel Başkan Karayalçın, “O eksikliği gidermek için ziyaretine geldim. Görevinizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Karayalçın´a “Başkanım” diye hitap eden Karaosmanoğlu ise, “Hem Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem de devletin üst kademelerinde çok önemli görevlerde bulundunuz. Belediyecilik adına son derece önemli hizmetler gerçekleştirdiniz. Sizi ağırlamak bizim için onurdur. Şahsınıza ayrıca sevgi ve sempati duyuyorum” ifadesini kullandı.

“6 MİLYAR YTL BORÇ”
Sohbetin ardından Genel Başkan Karayalçın 5216 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden sonra Büyükşehir Belediyesinin personel ve idari yapılanması ile SEKA projesi hakkında bilgi almak istediğini söyledi.
Başkan Karaosmanoğlu, 5216 sayılı yasanın Kocaeli için bir şans olduğunu ve bu yasa ile sorumluluk alanı ile nüfusunun arttığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi´nin gelirlerinin yüzde 40´nın kesildiğini ancak bundan fazla bir kesinti yapılmadığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu da bize yatırımlarımızı yapmamız için kolaylık sağlıyor. Hükümet yaz aylarında tüm belediyelere yüzde sıfır kesinti yaptı. Bizim Hazine´ye 6 milyar YTL borcumuz var. Hiç yatırım yapmasak  ve işçimize maaş ödemesek bile 70-80 yıl bu parayı ödeyemeyiz” dedi.
İki yılda Büyükşehir Belediyesi olarak önemli değişlikler yaşadıklarını aktaran Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli´nin çarpık gelişen bir kent olduğunu, bu nedenle kısa bir süre önce Kentsel Dönüşüm Projesi´ne start verildiğini bildirdi.

SEKA PROJESİNE TEBRİK
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Başkan Karayalçın´ı Büyükşehir Belediyesinin personel durumu hakkında da bilgilendirdikten sonra, SEKA Projesi ile ilgili çalışmalarını da harita üzerinde aktardı. SEKA´nın 1.5 km´lik bir sahil şeridine sahip bulunduğunu anlatan Başkan Karaosmanoğlu, 500 dönümlük bölgeyle ilgili çalışmanın kısa sürede sonlanacağını ve projenin ilk adımını kasım ayı içinde hayata geçireceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesinin SEKA Projesi´ni beğendiğini söyleyen Genel Başkan Murat Karayalçın ise, “Bu önemli projede ciddi bir çalışma yürütüyorsunuz. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim” dedi.

ARAÇ TAHSİS ETTİ
Bu arada Genel Başkan Murat Karayalçın, Başkandan Körfez´deki 8 arıtma tesisi sayesinde denizde yüzülebildiğini öğrendi. Başkan Karaosmanoğlu´nun “Artık denizimizde yarışlar bile düzenliyoruz” demesi üzerine “Bunu duyduğuma çok sevimdim. Denizden yararlanılabilmesi çok güzel” dedi.
Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından Başkan Karaosmanoğlu, Karayalçın´a karşılamada olduğu gibi yine kapıya kadar refakat etti. Başkan Karaosmanoğlu, Karayalçın´ın heyetinde yaşanan araç sorununa karşılık olarak da kendi aracını tahsis etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!