Karatecilerimiz Avrupa Şampiyonu

Büyükşehir Kağıtspor, Sırbistan`da yapılan Avrupa Karate Şampiyonasında tüm rakiplerini ...

Sırbistan´ın Novisad ketinde yapılan Avrupa Karate Şampiyonası´nda ülkemizi ve ilimizi temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, takım halinde şampiyon oldu.

TÜM AVRUPA KULÜPLERİNİ GERİDE BIRAKTIK
Ülkemizi Avrupa Kulüpler arası karate şampiyonası´nda temsil eden Büyükşehir Kağıtspor Karate Takımı, Haldun Alagaş, Okay Arpa, Serkan Yağcı, Müslüm Baştürk, İsmail Hakkı Şen, İlker Aslantaş ve Bahattin Kandaz Murat Malak, Mehmet Koçak ve Doğan İzzet Yıldız kadrosuyla gittiği Avrupa Şampiyonası´nda 40 ülkeden yaklaşık 100 takımı geride bırakarak Avrupa Şampiyonluğuna imza attı. İlk turu bay olarak geçen karatecilerimiz, ikinci turda Almanya´nın Bremen takımını 3-0, üçüncü turda Slovakya´nın Maribor takımını 3-1, dördüncü turda İtalya´nan Lazio takımını 3-1 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde İstanbul Büyükşehir Belediyesi´ni mağlup eden Bosna temsilcilerinden Tuzla takımını çekişmeli geçen maçın ardından 3-2 yenen Büyükşehirli karateciler adını finale yazdırmayı başardı.

MİLLİ MARŞIMIZI BÜYÜK BİR GURURLA SÖYLEDİLER
Finalde Bosna Hersek´in başkent temsilcisi Sarajevo takımı ile kıyasıya mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi karatecileri, çekişmeli geçen maçı 3-2 kazanarak adını Avrupa şampiyonu olarak yazdırmayı bildi. Final sonrasında Antrenör Timur Doğan ile birlikte büyük bir sevinç yaşayan Büyükşehir Kağıtsporlu karateciler, birincilik kupası için çıktıkları kürsüde İstiklal Marşımızı söyletirken büyük bir gurur yaşadı. Şampiyona sonrası sporcularını tek tek kutlayan Büyükşehir Kağıtspor Antrenörü Timur Doğan, “Ülkemize ve Kocaeli´ne böyle büyük bir başarı kazandırdığımız için çok mutluyum. Bizden desteklerini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Kocaeli halkına bu şampiyonluğumuzu hediye ediyoruz. Bundan sonraki müsabakalarımızda da bu başarımızı pekiştirecek yeni başarılara imza atmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde görüş belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!