Karatecilerden iki büyük başarı

Büyükşehir Kağıtspor, yurt içi ve dışında önemli başarılar kazanmaya devam ediyor

Tunus´ta düzenlenen Akdeniz Karate Şampiyonasına katılan Türk milli takımı ikinci oldu. Bu başarıda Büyükşehir Kağıtsporlu Şevket Baştürk ve Haldun Alagaş da önemli bir pay sahibi oldu. Alagaş ayrıca Büyükşehir Kağıtspor adına katıldığı Almanya´nın Berlin kentindeki Bosnai Karate Turnuvasında da şampiyonluğa ulaştı.

HALDUN VE ŞEVKET TUNUS´TA ESTİ
Yaklaşık 25 değişik branşta faaliyet göstererek yurt içi ve yurt dışında önemli başarılara imza atan Büyükşehir Kağıtsporlu sporcular, bu başarılarına Tunus ve Almanya´da yenilerini ekledi. Tunus´ta Akdeniz ülkeleri arasında düzenlenen Karate Şampiyonasına Türkiye Karate Milli Takımı da katılırken, milli takımda Büyükşehir Kağıtspor´un başarılı karatecilerinden Haldun Alagaş ile Şevket Baştürk de yer aldı. Akdeniz´in kıyısında yer alan ülkelerin katıldığı ve her yıl geleneksel olarak yapılan şampiyonada, 70 kiloda yapılan ikili müsabakalarda Haldun Alagaş´ın başarılı müsabakalara imza atması, takım sıralamasında Türkiye´nin ikinci olmasını sağladı. Milli takımın ikinci sırayı elde etmesinde bir diğer etken de, 60 Kiloda mücadele eden Şevket Baştürk´ün bütün rakiplerini yenerek Akdeniz Şampiyonluğuna ulaşması oldu. 

BİR ALTIN MADALYA DA BERLİN´DEN
Öte yandan hafta sonu Almanya´nın Berlin kentinde yapılan 1. Uluslar arası Bosnai Turnuvasına Büyükşehir Kağıtspor adına katılan Haldun Alagaş büyükler 70 kiloda şampiyon oldu. 8 ülkeden yaklaşık 450 sporcunun katıldığı turnuvada tüm rakiplerini yenerek birincilik kürsüsüne çıkan Büyükşehir Kağıtspor´un milli sporcusu Alagaş, ilimize bir altın madalya daha getirmiş oldu. Haldun Alagaş´ın şimdiki hedefi ise, kasım ayında Finlandiya´da yapılacak olan Dünya Şampiyonası. Ülkemizi ve ilimizi Dünya Şampiyonasında da en iyi şekilde temsil etmeyi hedefleyen Alagaş, çalışmalarına hiç ara vermeden başladı.

ALT YAPIYA DA BÜYÜK ÖNEM
Haldun Alagaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden transfer olan karatecilerle birlikte büyük bir çıkış yakalayan Büyükşehir Kağıtspor, karate sporunun alt yapısına da ağırlık veriyor. Büyük sporcuların aldığı başarılı sonuçlar ve yaptıkları antrenmanların genç sporcuları olumlu yönde etkilediğine dikkat çeken Büyükşehir Kağıtspor Karate Antrenörü Timur Doğan, önümüzdeki yıllarda ilimizden daha birçok Haldun Alagaş´ların çıkacağına inanıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!