“Karar Kimin”e ünlü akını

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nın bu sezondaki en iddialı oyunları arasında yer alan “Karar Kimin”, önceki akşam (21.03.2006) İstanbul`da muhteşem bir gala yaptı. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi`nde gerçekleştirilen ve İstanbul seyircisinin büyük ilgi gösterdiği galada çok sayıda ünlü sanatçı ve tiyatro eleştirmeni de yerini aldı.

KİMLER KATILDI?

“Aliye” dizisinin dayısı İlhan Şeşen ile Nusret rolündeki Ülkü Duru, “Bir İstanbul Masalı” dizisinin Behiye Hanım`ı Arsen Gürzap, “Çocuklar Duymasın” dizisinin psikoloğu Nejat Birecik ve daha çok sayıda ünlü konuk, oyunu büyük bir keyifle izledi.

BAŞKAN EV SAHİBİ

İstanbul`daki galada sanatçılarını yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, galaya katılan konuklarla yakından ilgilendi. Usta tiyatrocu Arsen Gürzap ile bir süre sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, oyuna katılımlarından dolayı kendisine teşekkür etti. Karaosmanoğlu ayrıca Show TV`de yayınlanan ve Canan Özgün`ün hazırlayıp sunduğu “Sinyal” programı ile TV 8`in galaya yönelik sorularını da yanıtladı.

SAHNEDE YENİ DÖNEM

Oyun sonrasında sahneye çıkarak galaya katılan tüm konuklara teşekkür eden Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, “Rüştünü ispatlayan şehir tiyatrolarında yeni bir dönem başladı. Biz tüm enerjimizi sahneye saklayarak buradan cevap vermek istedik” dedi. Savaş`ın “Nasıl olmuş? Cevabımızı beğendiniz mi?” sözleri üzerine salonda alkış tufanı koptu. Savaş konuşmasını “Konuşmak çok kolay. Ama burası zor bir yer. Biz cevabımızı buradan vermek istedik. Bütün arkadaşlarımın ağızlarına, yüreklerine sağlık” şeklinde tamamladı.

“KARARIMIZ AÇIK VE NET”

Oyunu ikinci kez izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise kısa tuttuğu konuşmasında, “Tüm oyuncularımızla gurur duydum. Yaşamımızın bir parçası olan tiyatro için kararımız açık ve net. Bizim kararımız sanata ve sanatçıya destek olmaktır” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ EKİP

İki perdelik oyunun sonunda şehir tiyatrolarının aynı zamanda dizilerden de tanınan sanatçıları, dakikalarca İstanbul seyircisi tarafından ayakta alkışlandı. Oyuncular, Serhat Tutumluer, Eylem Tanrıver, Zeynep Özan, Tarık Keskiner, Esra Ronabar, Engin Benli, Selda Serçin, Barış Falay, Melih Düzenli, Erdem Irmak, Mustafa Arpacıoğlu, Aydın Sigalı ve A.Yaşar Özveri iki saat boyunca sahnede başarılı bir performans sergiledi. Şakir Gürzumar tarafından yönetilen oyunun, dekor tasarımlarını Eftel Tunç, kostüm tasarımlarını Ebru Aklar, ışık tasarımlarını ise Yakup Çartık yaptı. Oyun sonunda tüm sanatçı ve teknik ekip kendisini dakikalarca alkışlayan İstanbul seyircisini selamladı.