Karar Kimin´de İstanbul heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu sezon en iddialı oyunları arasında yer alan “Karar Kimin” adlı oyunu ile İstanbul seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

HARBİYE MUHSİN ERTUĞRUL`DA
Sezonun başından beri büyük ilgi gören oyun, yarın (Salı günü) saat 20.30`da İstanbul Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi`nde perde açacak. Brian Clark tarafından yazılan ve İngiltere`de sahnelendiği dönem kapalı gişe oynayan “Karar Kimin” Şakir Gürzümar tarafından sahneleniyor. Nuvit Özdoğru tarafından Türkçeye çevrilen oyunda Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının usta oyuncuları rol alıyor.

BAŞROLLERDE TANIDIK SİMALAR
Oyunun başrol oyuncuları arasında TV dizilerinden tanınan sanatçılar yer alıyor. Oyunda Aliye dizisinin “Mücosu” olan Barış Falay Philip Hill`i, Sahra Dizisi`nden tanınan Serhat Tutumluer Ken Harisson`u ve Bir İstanbul Masalı adlı dizinin Billur`u Esra Ronabar da Dr. Clare Scott`u canlandırıyor.

Şehir Tiyatrolarının usta sanatçıları Eylem Tanrıver, Zeynep Özan,Tarık Keskiner, Engin Benli, Selda Serçin, Melih Düzenli, Erdem Irmak, Mustafa Arpacıoğlu, Aydın Sigalı ve A.Yaşar Özveri`nin de rol aldığı oyunun dekor tasarımları Eftel Tunç`a ait, kostüm tasarımı Ebru Aklar`a, Işık Tasarımı ise Yakup Çartık`a ait.

OYUNUN KONUSU
Güzel Sanatlar Okulunda öğretmen ve aynı zamanda heykeltıraşlık yapan Ken Harrison`ın hayatı, geçirdiği trafik kazası sonucu tamamen değişmiştir. Boyundan aşağısı felç olan Ken, artık hastane odasına mahkumdur. Hayatı bir anda sadece yatmaktan, ilaç almaktan, cihazlara bağlı yaşamaktan ve hastane personeliyle konuşmaktan ibaret olur. Bir daha eski hayatına dönüp dönemeyeceğini merak eden Ken`in doktorları da bu konuda bir mucize bekler. Kendisi için yaşamak ve yaşamamak arasında bir fark görmemeye başlayan Ken, yaşamak istemediğine karar verir. Ancak oyun daha çok yaşadığımız hayatın değerini bilmemiz gerektiği mesajına vurgu yapıyor.