Karaosmanoğlu, “Yoksulluğun temeli eğitimsizliktir”

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı (MEKSA) tarafından 8. düzenlenen mezuniyet töreninde kursu başarıyla bitiren 116 kursiyere sertifikaları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu,

Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, tarafından verildi.

Terminal Prefabrikleri içi okul binasında yapılan mezuniyet töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaşadığımız asrın en büyük deprem felaketi ardından kentimizin toparlanmasında katkı sağlayan, bu çorbada tuzu bulunan herkesi kutluyorum. Türkiye olarak artık Avrupa Birliği`ne giriyoruz. Meslek sahibi olan, beceri sahibi olan, heyecanlı insanlara ihtiyaç var. Avrupa Birliği`ne girişte fiziken alınan kararlar yeterli değil. Kriterleri sağlamak önemli. Dünyamız bilgi çağı nedeniyle giderek küçülmekte. Bilgisayar ve internet artık olmazsa olmaz durumda. Bu nedenle eğitime gereken önem ve destek verilmeli. Bir ülkede yoksulluk varsa bunun temelinde eğitimsizlik vardır. Eğitimsiz olmak, sanattan, meslekten yoksun olmak demektir. Bir meslek insanımız için artık gerçekten altın bir bileziktir.  Mesleki Eğitim Vakfımızda 926 öğrencimiz eğitim gördü. Eğitim gören arkadaşlarımızın % 40`nın iş bulması gerçekten son derece sevindirici. Büyükşehir Belediyesi olarak daha büyük bir aşkla, sevdayla çalışacağız ve olumsuzlukları mükemmele taşımak için çaba harcayacağız” dedi.

Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra  Büro Yönetimi, Muhasebe, Dış Ticaret ve Perakende Satış ve Müşteri İlişkilerinde başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!