Karaosmanoğlu: “Kassel gerçek dost”

Almanya Kassel Belediyesi Meclis Başkanı Martin Cille, Kassel Üniversitesi Şehirçilik Uzmanı Prof. Gehard Hellstern, Kassel Allgemicine Gazetesi Haber Direktörü Frank Thonicke ve Kassel Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Kamil Saygın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun da hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız asrın en büyük deprem felaketinin ardından kentimize hemen yardıma koşan, acılarımızı paylaşan, yaralarımızın sarılması içinde açtığı kampanya ile sürekli destek olarak gerçek dostluk örneği sergileyen kardeş şehir Kassel ile bu dostluğun güçlenerek devam etmesini diliyorum. Deprem sonrası kurulan bu dostluğu ve kardeşliği, kıtaların sevgide buluşması, insan hakları ve halkların birbirlerini tanımaları adına çok önemsiyorum. Bu olayı Avrupa Birliği`ne aday olan Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne girişiminin ve kaynaşmasının bir parçası olarak görüyorum” dedi.

ORTAKLAŞA YAPILABİLECEK ÇALIŞMALAR
Kassel ile yapılacak çalışmaların tabana yayılması gerektiğini vurgulayıp, öneriler sunan Karaosmanoğlu, “Çalışmalar dernek çatısı altında oluşturulabilir. Kardeş şehir Kassel`de dünya gençlerinin katılımıyla gençlik konferansı düzenlenebilir. Şehircilik konusunda görevlilerin Kassel`de staj yapmaları sağlanabilir. Üniversite ile ilişkiler çok daha değişik boyutlarda ele alınabilir. Yeni teknolojik gelişmeler konusunda koordineli olarak çalışmalar yapılabilir. Üniversitemiz ile öğrenci değişim projesi uygulanabilir. Gençlik, şehircilik ve belediye hizmetleri konusunda yapılacak çok önemli projeler üretebiliriz” dedi

Karaosmanoğlu`nu önerilerini olumlu bulan heyet adına konuşan Kassel Belediye Başkan Yardımcısı Martin Cille, “Dernek kurulması için hemen faaliyetlerimize başlayacağız. Gençlik konferanslarımızı 40 değişik ülke ile yapmaktayız. Kocaeli`nde bunun içinde yer almasından büyük mutluluk duyacağız. Kocaeli`nden de 5-10 öğrenci bu konferansa katılabilir. Üniversite olan ilişkilerimiz deprem öncesi sadece İstanbul Üniversitesi ile vardı. Ancak, deprem sonrası Kocaeli Üniversitemi ile de ilişkilerimizi pekiştirdik” dedi.

Kassel heyeti daha sonra Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk`ü makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!