Karaosmanoğlu, inşaat mühendisleriyle bir araya geldi

Başkan Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut ve yeni yönetimini makamında konuk etti

Karaosmanoğlu, inşaat mühendisleriyle bir araya geldi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut ve yeni yönetimini makamında konuk etti. Birliktelikte, İnşaat Mühendisliği; sadece mesleği icra edenleri ya da akademik faaliyet yürütenleri değil, sokaktaki vatandaştan, en yüksek bürokrata kadar toplumun her kademesindeki kişi ve kurumları doğrudan etkileyen bir meslek olduğu ifade edildi. Görüşmede, sürdürülebilir bir dünya yaratmak ve yaşam kalitesini küresel ölçekte arttırmak için İnşaat Mühendislerine büyük görev düştüğü de belirtildi. 

“YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ OLMAZSA OLMAZ” 
Önceki dönem İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok’un da katıldığı toplantıda, büyük bir hızla değişen dünyada, mühendislerin çağa ayak uydurması, yeterli kabiliyet ve donanıma sahip olmasının da büyük önem taşıdığı ifade edildi. Bu noktada İnşaat Mühendisleri Odası’nın düzenlediği eğitimlerle yaptığı yatırımlarla; sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de hedefleyen değerli çalışmalar ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Günümüz dünyasında; daha nitelikli, daha donanımlı, çağın ruhuna uygun, mühendisler yetiştirmek çok önemlidir. Ancak bütün bunlardan daha da önemlisi Türkiye gibi, 21’inci yüzyıla hazırlanan Kocaeli gibi ağır sanayinin, yüksek teknolojinin merkezi olan bir şehir için, yetişmiş insan gücü olmazsa olmaz oluşudur” şeklinde konuştu.

“HER VATANDAŞIMIZA BÜYÜK ÖZGÜVEN VERMİŞTİR” 
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin kentimiz için çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hem kentimizin hem de ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan tüm mühendislerimize şükranlarımı sunuyorum. Büyük Türkiye her alanda güçlenerek ve gelişerek olacaktır. Özellikle teknik alandaki son yıllarda yaşanan atılımlar ülkemizde yaşayan her vatandaşımıza büyük özgüven vermiştir. Dünyada ve bölgemizde söz sahibi olan Türkiye’nin tüm mühendislik alanlarında yakalayacağı yüksek ivme, katma değeri yüksek ürünlerin yanı sıra daha kaliteli yapıların yapılmasına vesile olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut ise, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Kocaeli’ye yaptığı hizmetler için teşekkür etti. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!