Karaosmanoğlu ikinci kez yılın Başkanı

Şehir ve Başkan Dergisi, basın mensuplarının oyları ile yılın belediye başkanlarını seçti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye genelinde 2 bin 37 gazetecinin oy kullandığı organizasyonda, ikinci kez yılın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ödül töreni yarın İzmir´de gerçekleştirilecek.

PROJELER BEĞENİLDİ
Şehir ve Başkan dergisinin Türkiye genelinde düzenlediği ve tamamen gazetecilerin oylarıyla belirlenen yılın belediye başkanları, projeler esas alınarak belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin anne adaylarına süt yardımı, evde bakım hizmeti, Sekaray, köylere çocuk oyun grubu, tır tiyatrosu ve Seka Park projeleri, oylamada etkili oldu. Oylamalarda projeler dışında, kent dokusunu koruma, turizme katkı, çevre konusunda duyarlı davranış, kentsel dönüşüm, kültür ve sanat faaliyetleri dikkate alınıyor.

İKİNCİ KEZ SEÇİLDİ
Gazetecilerin değerlendirmesi sonucu bu ödüle ikinci kez sahip olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmazı ödüle layık görüldü. İl belediye başkanlıklarında ise Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ödüllendirildi.

8 YILDIR YAPILIYOR
Şehir ve Başkan Dergisi Genel Koordinatörü Gürol Tolunay, Türkiye genelinde bu değerlendirmenin 8 yıldan beri yapıldığını belirterek, tamamen basın mensuplarının oyları ile yılın başkanlarını seçtiklerini söyledi. Türkiye´de toplam 3 bin 226 belediye başkanı arasından Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları arasından toplam 38 başkanın ödül aldığını belirten Tolunay, objektif bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Ödüller, yarın saat 14.00´te İzmir Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi´nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Başkan Karaosmanoğlu ise Ankara´da programı gereği, ödül törenine katılamayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!