Karaosmanoğlu: “2005 yılında alt yapıda devrim yapacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir süredir düzenli olarak sürdürdüğü ilçe ve belde ziyaretlerine önceki gün Sarımeşe ve Suadiye beldelerini ziyaret ederek devam etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Suadiye Belediye Başkanı  Şükrü Karabalık`ı ziyareti sırasında 2005 yılının alt yapıda hamle yılı olacağını belirterek, “2005 yılında alt yapıda devrim yapacağız” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Suadiye`de Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, meclis üyeleri  Abdülvehap Karakoyun, Ercan Akçil, Kerim Yeğin, Nermin Aksüt, Ramis Özdil, Süleyman Zengin ve Şaban Kütük, AK Parti Belde Başkanı Vefa Dikmen ile Kızılcık Mahalle Muhtarı Emrullah Akçil, Hürriyet Mahalle Muhtarı Saadettin Yedekçi, Bakırlı Mahalle Muhtarı Gülsüm Asan ve Tepetarla Mahalle Muhtarı Fethi Kuytuk tarafından karşılandı.

Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, makamında çalışmaları hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na kısa bir brifing  verdi. Kocaeli`nin ilk beldesi olmasına rağmen Suadiye`nin hizmet açısından bir çok eksiği olduğunu belirten Karabacak, “1999 yılında Büyükşehir Belediye paylarımızın kesilmesiyle birlikte belde belediyelerine adeta pranga vuruldu. Büyükşehir Kanunu`nun çıkması ile birlikte prangalardan şahsınıza olan güvenimizden dolayı kurtulacağımız düşüncesindeyiz.”dedi.

Büyükşehir Belediyesi`nden beklenti içinde olduklarını vurgulayan Karabacak, “ Büyükşehir Belediyesi`nden beklentilerimiz şahsımıza yönelik değil, kasabamıza yönelik. Doğalgaz konusunda başlattığınız girişimden Suadiye olarak bizlerde yararlanmak istiyoruz. Su, kanalizasyon konusunda yapacaklarımız var. Yollarımız kırık ve dökük acilen yapmamız gerekenler var. Ancak doğalgazın geleceğini düşünerek ve yollarımızı bir kez daha kazmamak için sizlerden doğalgazın beldemize gelmesi konusunda destek istiyoruz. Suadiye beldemizin içinden 3 dere geçmekte. Yağmur yağdığında büyük endişelerimiz olmakta. İSU ile birlikte derelerimizin ıslah edilmesi gerekmektedir. Beldemiz aynı zamanda turizm bölgesi oldu. Bu nedenle artacak talebi göz önüne alarak Bulvar çalışması yapmamız gerekmektedir. Suadiye girişimiz ile Kartepe arasında kalan yolumuzu genişletmeliyiz. Yapımı bir süredir devem eden belediye hizmet binamızı bu yıl sonuna kadar tamamlamak istiyoruz”dedi

Belediyeciliğin çok zor, aynı zamanda son derece zevkli bir hizmet olduğunu belirten, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ Büyükşehir Kanunu ile birlikte hizmet alanımız genişledi. Hizmetleri sizlerle birlikte yapacağız. Uyum içinde çalışacağız. Bu uyumumuzu halkımız ile bütünleştireceğiz. Pozitif bir enerji vereceğiz. Hizmet getirirken de adaletli bir şekilde getireceğiz. Tüm ilçe ve beldelerimizden önceliklerini belirlemelerini istiyorum. Suadiye olarak doğalgaz istiyorsunuz. Doğalgaz konusunda büyük bir yapılanma içindeyiz. 2005 yılı içinde tüm Kocaeli`ye gaz şebeke hatlarımızı döşemeyi planlıyoruz. Bunun için de kaynak bulmamız gerek. Kaynağı da bulacağıma inanıyorum. 2005 yılında Kocaeli`de hamle yılı olacaktır. 2005 yılında alt yapıda devrim yapacağız. Kocaeli olarak bu dönem kabuğumuzu kıracağız. Özellikle kent merkezinde çok geri kaldı. Bunu çözeceğiz. Bunları halkımız ile birlikte çözeceğiz.” dedi.

Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet yapımı devam eden belediye hizmet binası gezdi.

Karaosmanoğlu, Sarımeşe Belediyesi`nde de Belediye Başkanı Ergun Berdan, Meclis Üyeleri ve muhtarlar tarafından karşılandı. Başkan Berdan ise su konusunda büyük sorunlar yaşadığını belirterek, “ Sarımeşe olarak öncelikli sorunumuz su şebeke hattının sıfırdan değiştirilmesidir. Her gün 2-3 yerden patlayan borular ve yetersiz kalan depolarımız nedeniyle su sıkıntımızı aşmak zorundayız. Su sıkıntımız nedeniyle de İSU`ya ilk geçen beldelerin başında geliyoruz. 2005 yılı programına alınmasını öncelikli beklentimiz. Doğalgaz konusunda sanayicilerimiz ile anlaştık. Sanayicilerimiz doğalgaz boru hattı için kazmayı vurmaya hazır. İZGAZ ile görüşerek, doğalgazı sadece sanayicilerimizin değil, halkımızın hizmetine de sunmayı hedefliyoruz. Bu nedenle döşenecek olan borularla ilgili İZGAZ ile görüşmeler yapacağız. Sağlık ocağı sorunumuzun giderilmesi için desteğinizi bekliyoruz. Sarımeşe`yi bir spor köyü merkezi haline dönüştürmeyi hedefledik. Bu nedenle yapmayı planladığımız organizasyonlarımızda bize destek olmanızı bekliyoruz.”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Berdan`ın özellikle alt yapı konusunda yaptığı çalışmaları takdirle karşıladı. Berdan`ı çalışmalarından dolayı kutlayan Karaosmanoğlu, su şebekelerinin değişimi ve doğalgaz konusunda gerekli destek için girişimlerin yapılmasını istedi. Karaosmanoğlu, Sağlık Ocağı yapımı ve spor organizasyonları konusunda da Berdan`a destek sözü verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!