Karamürselli çocuklar yüzmeyi öğrendi bile

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Yaz Spor Okulları`na katılan Karamürselli çocuklar, KAO Otel`de yüzmeyi öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından yaz tatiline çıkan çocukları, hem eğlendirmek, hem de spora özendirmek amacıyla başlatılan  ücretsiz yaz spor okulları, Karamürsel´de de devam ediyor. KAO Otel´de yapılan yüzme dersleri, çocuklara büyük keyif veriyor.

DERSLER PERŞEMBE CUMA
Karamürsel´de yapılan Yaz Spor Okulları etkinlikleri kapsamında Karamürsel bölgesinden toplam 200 öğrenci futbol, basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında eğitim görüyor. Temmuz grubunda yüzmede 3 sınıf 60 öğrenci, futbolda 4 sınıf 80 öğrenci, basketbolda 2 sınıf 40 öğrenci ve voleybolda 1 sınıf 20 öğrenci yer alıyor. Yaşları 8 ile 14 arasında değişen öğrenciler haftada iki saat ders görme fırsatı buluyor. Yüzme dalında eğitimlerine KAO Otel´de devam eden öğrenciler hocaları Mustafa Biner, Yunus Kılınç, Fevzi Yalvuç, Tamam Günay, Elif Soyaltın ve Koordinatör Çiğdem Gül nezaretinde hem yüzmeyi öğreniyorlar hem de eğleniyorlar. Temmuz yüzme grubu Perşembe-Cuma günleri saat 9:00-12:00 saatleri arasında eğitim alıyor.

GAZANFER BİLGE ÇOCUK YURDU´DA KATILDI
Katılan öğrenciler 4 hafta sonunda Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek sertifikayla ödüllendirilecek. İlk grup eğitimini tamamladıktan sonra ikinci gurup, Ağustos ayında eğitime başlayacak. Ağustos grubuna katılmak isteyen öğrenciler, Karamürsel Vapur İskelesi´nden form alarak başvuru yapabilecek. Büyük bölümünü Karamürselli çocukların oluşturduğu  Yaz Spor Okulu öğrencileri arasında, Gazanfer Bilge Çocuk Yurdu öğrencileri de yer alıyor. Kursa katılan tüm öğrenciler, hocaların yakın ilgisiyle birlikte kısa süre içinde yüzmeyi öğrenmiş gözüküyor.

  

VELİLER İLGİDEN MEMNUN
Öte yandan KAO Otel´de eğitim gören çocukları velileri de yalnız bırakmıyor. Yaz aylarında yapılan bu uygulamadan dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden veliler, çocuklarına bu imkanı sağlayan tüm Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyor. Otelin sahibi olan eski sporculardan Şefik Kutsi, Karamürselli çocukların otelinde spor yapmasından dolayı bir hayli mutlu olduğunu belirterek, uygulama nedeniyle Büyükşehirli yetkilileri kutladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!