Karamürsel´de spor yapmayan çocuk kalmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ücretsiz yaz spor okulları kapsamında Karamürsel bölgesinde ikamet eden 400 çocuk spor yapma fırsatı buldu.

HEM EĞLENCE HEM SPOR
Karamürsel´de yapılan Yaz Spor Okulları etkinlikleri kapsamında Karamürsel bölgesinden Temmuz ve Ağustos aylarında toplam 400 öğrenci futbol, basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında eğitim gördü Yaşları 8 ile 14 arasında değişen öğrenciler haftada iki saat ders görme fırsatı buldu. Yüzme dalında KAO Otel´de eğitim alan öğrenciler, Dostluk Çim Halı´da futbol, Dereköy Spor Salonunda da basketbol ve voleybol dersleri aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen antrenörler Mustafa Biner, Yunus Kılınç, Fevzi Yalvuç, Tamam Günay ve Elif Soyaltın tarafından verilen derslerde, Karamürselli çocuklar hem eğlendi, hem de spora bağımlılık kazandı.

GAZANFER BİLGE ÇOCUK YUVASI OLDUKÇA MUTLU OLDU
Karamürsel´de gerçekleşen Yaz Spor Okulları´nda yapılan spor eğitimlerinde en anlamlı görüntüler, büyük çoğunluğu kimsesiz çocuklardan oluşan Gazanfer Bilge Çocuk Yurdu öğrencilerinin ders aldığı saatlerde yaşandı. Antrenörlerinin yakın ilgisiyle birlikte kısa süre içinde spor yapmayı öğrenen yuva öğrencileri, keyifli bir tatil dönemi geçirdiklerini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

“BU ANLAMLI PROJEDE GÖREV ALMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ”
Antrenörlerden Mustafa Biner, Yaz Spor Okulu derslerinin çocuklar üzerinde çok olumlu izler bıraktığına dikkat çekerek, “Burada hayatlarında bugüne kadar spor yapma imkanı bulamayan, havuza ilk kez giren çocuklarla karşılaştık. Onların heyecanlarına yakından tanık olduk. Antrenörler olarak bu anlamlı projede görev almaktan dolayı son derece mutluyuz. Bir öğrencimizin bahçesinden topladığı gülleri tüm antrenörlere hediye ettiği sahneyi hayatımız boyunca unutamayız” dedi.