Karamürsel´de Balkan rüzgarı esti

32. Balkan Yelken Şampiyonası, güzel bir kapanış töreniyle sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla Karamürsel´de gerçekleşen Balkan Yelken Şampiyonası, önceki gün (Çarşamba) düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Kapanış törenine ilgi hayli büyüktü.

YOĞUN KATILIM
Balkan Yelken Şampiyonasının 32. si, önceki gün yapılan törenle sona erdi. Son derece kalabalık bir topluluk önünde gerçekleşen törene Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Akçat Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Azat Baykal, İl Gençlik ve Spor Müdürü Kenan Malkoç, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, Türkiye Yelken Federasyonu Kocaeli Temsilcisi Göksel Teoman, federasyon üyesi Baha Tandoğan, Türkiye Pirat Birliği Başkanı Egemen Çeliker, Karamürsel İlçe Spor Müdürü Ahmet Özer, Karamürsel Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Özer, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI
Törende konuşan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Balkan Şampiyonasının ilçelerinde düzenlenmesinden son derece mutlu olduklarını ifade ederek, Dünya Yelken Şampiyonasını da Karamürsel´e getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Karamürsel´de gerçekleşen bu önemli organizasyona katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise Başkan Yıldırım´ın hedef ve temennisine katıldığını belirtti.

USTAOĞLU´NDAN YILDIRIM´A DESTEK
Ustaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya büyük önem veriyoruz. Gerek sporculara yaptığımız malzeme yardımları, gerekse şehrimizde başlatılan spor tesisleri hamlemiz bunların en somut örnekleridir. Karamürsel´de böyle bir şampiyonanın yapılması için, Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlamaktan dolayı da son derece mutluyuz. İlimizin doğal yapısı, birçok değişik branşta spor yapmaya müsait. Umarım buna benzer ulusal anlamdaki etkinlikler, çeşitli bölgelerimizde devam eder. Dünya Şampiyonasının da Karamürsel´de yapılmasını diliyorum” dedi.

SPORCULAR ARASINDA SICAK DOSTLUK
Konuşmalar sonrasında şampiyona katılan Türkiye, Yunanistan, Romanya, Sırbistan Karadağ, Sırbistan Karadağ ve Makedonya ülkelerinin temsilcilerine, hakemlere, Karamürsel Yelken Kulübü yönetimine ve dereceye giren tüm sporculara çeşitli ödüller verildi. Dereceye giren sporcular çok sayıda izleyicilerin alkışları arasında kürsüye çıkarken, sporcuların kendi ülkelerinden gelen arkadaşlarına verdiği selamlar görülmeye değerdi. Ayrıca ödül almaya çıkan sporcular arasında yaşanan diyaloglar, kısa bir süre içerisinde 6 değişik ülke sporcuların sıcak dostluklar kurduklarını gösteriyordu. Bu da sporun tüm dünyadaki en çabuk iletişim kurma alanı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!