Karamürsel halkından özür diliyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, önceki yıllarda yaşanan çileleri ortadan kaldırmak için, Kurban Bayramı´nda bir dizi önlem aldık.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, önceki yıllarda yaşanan çileleri ortadan kaldırmak için, Kurban Bayramı`nda bir dizi önlem aldık.
İstedik ki, vatandaşımız rahat etsin. Hayvan kesimi sırasında yaşanan çirkin görüntüler oluşmasın, herkes kurbanını sakin bir ortamda, eğitilmiş uzmanlara kestirsin, et ve deriler zayi olmasın. Herkes bayramını huzur içinde geçirsin.
Bunun için kesim yapacak kişileri 60 saatlik eğitime tabi tuttuk, kaçan boğalar için tim oluşturduk, mezarlıklara otobüs seferleri koyduk, belediye otobüsleri, vapur ve deniz otobüslerini, buz pateni salonunu bayram süresince ücretsiz hale dönüştürdük.
Hayvan kesiminin rahat bir ortamda yapılabilmesi için ilçe ve beldelerimizde 11 mezbahanın dışında, 8 kurban kesim yeri kurduk.
Bunları yaparken, Karamürsel`de unutmadık. Kayacık Mahallesi Kovukçınar mevkiinde bulunan, İSU Tevzi İstasyonu`na ait dolgu alanı olan bahçeyi seçtik. Arazi üzerindeki tasarruf kanunla Büyükşehir Belediyesi`ne verilen dolgu alanına çelik konstrüksiyon geçici olarak kurban kesim yeri yaptık.
Biz Karamürsel halkını düşünerek hizmet yaparken, ne acıdır ki, Karamürsel Belediye Başkanı Sayın İsmail Yıldırım, bırakın yapılanı taktir etmeyi, başkanı olduğu ilçe halkını cezalandırmıştır. Yasaları çiğnemiş, yetkisi olmadan kurban kesim yerini yıktırmıştır. Bayram süresince hizmet verecek olan kesim yerlerinin bayram sonrası kaldırılacağını bile bile, Karamürsel halkına hizmet vermemizi engellemiştir.
Bilindiği gibi, 5216 sayılı kanun, Büyükşehir Belediyeleri`nin görev, yetki ve sorumluluklarını belirlerken, 7. maddenin ( c) fıkrasında “Her ölçekteki imar planlarını, parselasyon planlarını ve
her türlü imar uygulamasını yapmak ve ruhsatlandırmak Büyükşehir Belediyesi`ne aittir” şartı getirmiştir.
Yani Karamürsel Belediyesi “Ruhsatsız” diye kesim yerini yıkarken, yasa ona böyle bir yetki vermemiştir.

Ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanunu 79. maddesinde “…Deniz, akarsu ve gölden doldurma suretiyle kazanılan alanlar, Maliye Bakanlığı`ndan Büyükşehir Belediyesi`nin tasarrufuna bırakılır” şartı vardır.
Yasaya göre dolgu alanlarının kullanım hakkı Büyükşehir Belediyesi`ne aittir.
288 ve 300 sıra nolu Milli Emlak Genel tebliğlerinde “Büyükşehir belediyesi bulunan yerlerde dolgu alanları, hangi ilçe belediyesi sınırları içinde olduğuna bakılmaksızın Büyükşehir Belediyesi`nin tasarrufuna bırakılır” koşulunu getirmiştir.
Bu yasa ve tebliğler, Karamürsel Belediye Başkanı Sayın Yıldırım`ın kendi ilçesini cezalandırırken, yasaları nasıl çiğnediğini göstermektedir. 
Siyasi inat ve şahsi kini uğruna, hiç kimse yönettiği yerleşim biriminde insanları cezalandırma hakkı ve yetkisine sahip değildir. Karamürsel Belediye Başkanı arkadaşımız, görev ve yetkilerini yanlış anlamış, hizmetle cezayı birbirine karıştırmıştır.
Karamürsel halkından bayram süresince kendilerine kurban kesim konusunda hizmet veremediğimiz için özür diliyoruz.

İlyas ŞEKER
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili

Bizi;
sosyal medyada takip edin!