Karaahmetli´nin mini hali yükseliyor

Üreticiler meyve ve sebzeleri sağlıklı koşullarda depolayabilecek.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel`in Karaahmetli köyüne yaptırılan mini halin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Satış işleminin yapılmayacağı, sadece depolama ve paketlemenin gerçekleştirileceği

Üreticiler meyve ve sebzeleri sağlıklı koşullarda depolayabilecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel´in Karaahmetli köyüne yaptırılan mini halin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Satış işleminin yapılmayacağı, sadece depolama ve paketlemenin gerçekleştirileceği tesis, civar köylerin önemli bir eksikliğini giderecek.



BAŞKANDAN İSTEMİŞLERDİ
Başta şeftali, kiraz, erik ve domates olmak üzere bölgede yetişen onlarca çeşit ve lezzetli ürün, köy ve bölge sakinlerinin uygun bir yeri bulunmadığı için sağlıklı koşullarda paketlenip depolanamıyordu. Bu sıkıntıyı geçen yılın ağustos ayında köylerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´na aktaran Karaahmetliler, başkandan söz almıştı.

TEMMUZDA BİTECEK
Başkan Karaosmanoğlu´nun talimatıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yeri daha önceden belirlenen bölgeye mini hal yapımı için ihale açmıştı. İhalenin sonuçlanmasından sonra çalışmalara başlayan müteahhit firmaya bağlı ekipler, iki katlı yapının kaba inşaatını tamamlamak üzere. Çalışmalar temmuz ayının başlarında sona erecek.

MİNİ HALDE NELER VAR?
180 metrekarelik alan üzerine inşa edilen mini halin zemin katında 20 metrekarelik 3 adet iş yeri ile 120 metrekarelik sebze ve meyve paketleme yeri bulunacak. İkinci katında ise 25 metrekarelik muhtarlık bürosu, 20 metrekarelik berber salonu, 90 metrekarelik köy kahvesi ve 45 metrekarelik teras bulunacak. Tesisin tamamlanmasıyla Karaahmetli için büyük bir ihtiyaç giderilmiş olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!