“Kar kaplanları” Kartepe yolunda

Zirve yolunu Büyükşehir´in kar püskürtme araçları açıyor

Sibirya soğuklarının getirdiği kar taneleri, tüm Türkiye ile birlikte Kocaeli`ni de esir aldı. Sadece köylere değil şehir merkezlerine bile önemli ölçüde kar yağarken, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1000 kişi ve 150 araçtan oluşan ekipler karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

KAR PÜSKÜRTME ARACI
Büyükşehir ekiplerinin en yoğun mücadelelerinden biri, Kartepe yolu üzerinde gerçekleştiriliyor. Maşukiye`den çıkılan Kartepe Otel yolunu açık tutmak amacıyla yoğun bir çalışma yapan Köye Hizmet Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, Büyükşehir Belediyesi`nin İl Özel İdaresi`nden bir protokolle devraldığı ve “kar kaplanı” olarak adlandırılan rotatif tipi kar püskürtme aracını da kullanıyor. Yoğun kar bulunan noktalarda önemli fayda sağlayan kar kaplanı, yolları kısa sürede açıyor.

GREYDERLER DE VAR
16 km uzunluğundaki zirve yolunda sadece kar püskürtme aracı değil, normal ve bıçaklı greyderler de kullanılıyor. Ekipler bir yandan yolu açık tutmak için çalışırken, diğer yandan da yollarda kalan vatandaşlara yardım elini uzatıyor.