Kar eziyet değil keyif oldu

Büyükşehir ekiplerinin yüksek kesimlerde kar mücadelesi sonuç verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kışa hazırlığı, aniden bastıran kar yağışında etkili oldu. Özellikle Kartepe ve Kandıra bölgelerinde etkili olan ve yer yer 70 santimetreye kadar ulaşan kar, geçen yıllara oranla eziyet olmaktan çıkarıldı. Ekipler sayesinde yollar anında açılırken, yağan kar insanlara eğlence kaynağı oldu.

EKİPLER İÇİN SARI ALARM
Kış hazırlıklarını önceden tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji uyarısı ile oluşturduğu kriz masası sayesinde sarı alarma geçti. Karla mücadele için başta Fen İşleri olmak üzere Büyükşehirin diğer ilgili birimleri harekete geçirildi. Yağış özellikle Kartepe ve ilin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kartepe yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle zemin kar ile kaplandı. Kocaeli´nin Samanlı Dağları´ndaki Sultaniye, Hanlar ve Pazarçayırı köyleri de yoğun kar yağışından nasibini aldı. Bu bölgede kar kalınlığı 70 cm´yi buldu.

10 EKİP GÖREV YAPTI
Büyükşehir Belediyesi´nin karla mücadele için oluşturduğu ekipler yağışın hızını arttırması ile birlikte çalışmaya başladı. Karla mücadele için Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 10 ayrı ekip görev yaptı. Çalışmalarda 10 adet bıçaklı grayder, 3 adet kar püskürtme aracı, 5 adet tuzlama kamyonu, 5 adet 4x4 pkap ikmal aracı kullanıldı. Yollar anında ulaşıma açıldı. Gece gündüz demeden 24 saat süreyle çalıştırılan ekipler, karın çileye dönüşmesini engelledi. Büyükşehir Belediyesi sayesinde kar artık eziyet değil, eğlence haline geldi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!