Kapanan yollara erken müdahale işe yaradı

Türkiye`yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası ile birlikte aniden bastıran kar yağışı, bütün yurtta olduğu gibi Kocaeli`nde de etkili oldu.

Dün sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede yüksek kesimlerde yolları ulaşıma kapatınca, harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye ekipleri, kar araçları ile kısa sürede yolları ulaşıma açtı.

Önceki gece yarısı başlayan kar yağışı, özellikle Umuttepe Üniversite Kampüsü`nün bulunduğu mevkide, yolların kapanmasına neden oldu. Yer yer 20-25 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı yüzünden kapanan yollara Kocaeli Büyükşehir Belediye ekipleri sabah saat 05.00 sıralarında müdahale etti. Kar temizleme araçları ile kısa sürede yollar tamamen ulaşıma açıldı. Özverili bir çalışma ile mesai saatlerine kadar ulaşıma açılan yollar sayesinde, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri, okula gitme imkanı buldu.  Ekipler, Umuttepe kampusü içinde de kar temizleme çalışması yaptı.