Kanlı viraja 7 önlem

Kullar Kavşağı´ndaki büyük sıkıntıya kayıtsız kalmayan Büyükşehir, keskin viraj için bir dizi tedbir aldı

D-130 Karayolu üzerindeki Kullar Kavşağı`nda hemen hemen her gün yaşanan can pazarına, Büyükşehir Belediyesi el attı. Meclis Araştırma Komisyonu ve UKOME tarafından yapılan incelemeler sonucunda, sorumluluk alanı Karayolları`na ait bölgede, 7 maddelik “geçici” çözüm paketi hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi bu paketle, köprüyle ilgili fiziki düzenlemelere gidilmeksizin yapılabilecek tüm tedbirleri almış olacak.

İŞTE ÖNLEMLER
Tedbir paketi kapsamında; Kullar Beldesi`nin D-130 karayoluna katılımı oto korkuluklarla kapatılacak. Kullar köprülü kavşağının girişinde bulunan ve giriş çıkışı sağlayan adaya, sadece Gölcük yönünden giriş verilecek. Gölcük gelişinde bulunan akaryakıt istasyonun önü kapatılarak, kavşaktan köprüye çıkış önlenecek. Yine Gölcük istikametinden köprüye olan 200 metrelik bölümde gece ve gündüz flaşör uygulaması başlatılacak, köprünün virajı ikaz edilecek.

HIZ KESİCİ ÇİZGİLER
Geçici ve acil çözüm paketi içindeki en ivedi çalışmayı ise, yavaşlamayı sağlayacak hız kesici, yoğunlaştırılmış çizgilerin konulması oluşturacak. Çizgilerin daha belirgin hale getirilmesiyle araçların viraja girişteki hızının düşürülmesi sağlanacak.

IŞIKLI BİLBOARDLAR
Ayrıca bölgeye yanıp sönen ışıklı bilboardlar da konulacak. Bilboardlar, Gölcük gelişinden üst geçidin önüne yerleştirilecek. Böylece sürücüler çok uzaktan da uyarılabilecek. İlgili tedbirleri en kısa sürede uygulamaya geçirecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!