Kandıra´ya hayırlı olsun

Otobüs Terminali ve Şehit Er Ümit Balkan Parkı törenle açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra`da çifte açılış birden gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra´da çifte açılış birden gerçekleştirdi. Kısa bir süre önce Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi kurdelesinin kesildiği Kandıra´da, önceki akşam da  İlçe Otobüs Terminali ile Şehit Er Ümit Balkan Parkı törenle hizmete açıldı.

ÖĞREN´DEN TEŞEKKÜR
Kandıralıların büyük ilgi gösterdiği açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Gebze Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan törende, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ev sahibi Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren ise, “Bugüne kadar görmediğimiz hizmetleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden aldık. Kandıra halkı adına bu hizmetler için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” sözleri ile Kandıra halkının düşüncelerine tercüman oldu.

“LAF DEĞİL İŞ ÜRETİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Kandıra´yı Kocaeli´nin incisi yapacaklarını söyledi. Karaosmanoğlu, “Biz burada laf değil, iş üretiyoruz. Biz Kandıra´yı dilimizle değil, gönlümüzle seviyoruz. Kocaeli köyleri ile Paris´ten Londra´dan daha güzel olacak. Hizmetlerimizle göçü tersine çevireceğiz. Bu kenti nakış gibi her köşesi ile işleyip, modern ve çağdaş bir yapıya büründüreceğiz. Kapalı Pazar Yeri, katlı otopark, kültür merkezi, şimdi ise park ve modern bir otobüs terminali. Hizmetlerimiz sürecek” dedi.

HİZMET SEFERBERLİĞİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ise yaptığı konuşmada, siyasi ayırım yapılmadan, el ele verilmesinin önemini anlattı. Seçilmişlerle atanmışların görevini “vatandaşa hizmet” olduğunu hatırlatan Ergün, “Biz Türkiye´yi köyleri, ilçeleri ve beldeleri ile çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmanın çabası içindeyiz. Kalkınma kent merkezinden değil, köylerden başlar. Ülkemizin her tarafında toplu konut hamlesi, alt ve üstyapı çalışmaları var. Hizmet seferberliği yaşanıyor. Hastanelerde çile bitti. Okullarda kalite yükseldi” şeklinde konuştu.

TERMİNAL ÇOK BEĞENİLDİ
Konuşmaların ardından Kandıra Otobüs Terminalinin kurdelesi alkışlarla kesilerek hizmete açıldı. 8 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Otobüs Terminali, törene katılanlar tarafından çok beğenildi. Terminalde, 16 peron, iki katlı 11 yazıhane, 6 iş yeri, yolcu bekleme salonu, berber, mescit, çay salonu, yönetim binası gibi hizmet alanları bulunuyor.

PARK AÇILIŞI
Terminalin ardından ise kısa bir süre önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Ümit Balkan´ın adının verildiği parktaki törene geçildi. 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulan, içinde kafeterya, çocuk oyun alanı, kamelya ve süs havuzu bulunan parkın kurdelesi, Kandıra Müftüsü Mehmet Altay´ın duaları eşliğinde kesildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!