Kandıra´nın mutlu günü

Büyükşehir`in yaptırdığı Akçakoca Kültür Merkezinde iş yerleri bir bir açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezinde kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan iş yerlerinin açılışı için Kandıra´daydı. Karaosmanoğlu gün içinde muhtarlar ve sanayi esnafı ile de bir araya geldi.

SULTANLAR GİYİM, KAHVALTI DÜNYASI
Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Cengiz Kan ve beraberindekilerle birlikte ilk olarak Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezine giden burada temsili açılışlar gerçekleştirdi. Başkan Karaosmanoğlu, Emine Turan´a ait Sultanlar Giyim, Kamer Polat´a ait Tat Kahvaltı Dünyası adlı iş yerlerinin kurdelesini kesti. İş yeri sahipleriyle bir süre sohbet eden mağazalardan alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

MASAJLI TRAŞ KEYFİ
Kültür merkezindeki diğer esnafları ziyaret ve tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, Hüseyin Ergün´un sahibi olduğu Moda Erkek Kuaföründe saç traşı oldu. Burada Başkan Karaosmanoğlu´nun en çok hoşuna giden şey ise masajlı traş koltuğuydu. Böyle bir koltuğa Kocaeli´nin hiçbir yerinde rastlamadığını söyleyen Karaosmanoğlu, çevresindekilere tavsiye etti.

“BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK”
Büyükşehir Belediye Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekilerin bir sonraki durağı, Kandıra Muhtarlar Derneği oldu. Burada muhtarlara hitaben kısa bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Geçen yıl tüm köy yollarımızı asfalt yapmaya başladık. Çok az miktarda asfaltsız yer kaldı. Onları da en kısa zamanda yapacağız. Köylerin en büyük sorunu yol ve su. Onları da büyük ölçüde bitirdik. Kandıra´ya büyük yatırımlar yaptık. Yatırım ve yardımlarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

MUHTARLAR ADINA TEŞEKKÜR
Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Güzel ise Büyükşehir´in gerçekleştirdiği öz verili çalışmalardan dolayı Başkan Karaosmanoğlu´na tüm muhtarlar adına teşekkür etti. Ekiplerin Kandıra´da planlı ve düzenli olarak çalıştığını vurgulayan Güzel, “Bu çalışmalarla susuz köylerimize kısa sürede su verildiği gibi yarım kalan tüm işlerimiz de tamamlanıyor. Bu yıl ayrıca tarla yollarımıza kadar çalışmalar yapıldı. Toplanan mahsullerin kısa süre pazarlara götürülmesi sağlandı” dedi.

SANAYİ SİTESİNE YOL SÖZÜ
Başkan gün içinde, Kandıra Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile Akyıldız Kafeterya´da bir araya geldi. Burada sanayi esnafı ile bir süre sohbet eden Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattıktan sonra esnafın dertlerini dinledi. Bölge sakinlerinin yol konusundaki sıkıntılarına Başkan Karaosmanoğlu, yollarınız kış gelmeden yapılacak.

SEYREK VE BAĞIRGANLI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun Kandıra´daki temasları sahil köyleri ile devam etti. Seyrek ve Bağırganlı´da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan soyunma odası ve WC inşaatını denetleyen Karaosmanoğlu, Bağırganlı Köyü Muhtarı Reşat Tuna ve Seyrek Köyü Muhtarı Mehmet Şeker´den hizmetler ve taleplerle ilgili bilgi aldı. Muhtarlar Büyükşehirli olmanın avantajlarını yavaş yavaş hissetmeye başladıklarını belirterek, bilgi alışverişinde bulundu.

PINARLI VE YAĞCILAR´DA
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Kandıra´nın İstanbul il sınırında bulunan Pınarlı ve Yağcılar Köyüne uğradı. Pınarlı Köyünde muhtar Cemal Güncan ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Karaosmanoğlu, burada da su ve yol talepleriyle karşılaştı. Başkan cevaben, “Kısa süre içinde su sorunlarını tamamen ortadan kaldıracağız, gerekli olan tüm yatırımları yapacağız” açıklamasını yaptı. Yağcılar sakinleri ise köylerinde çocuk oyun alanı olmadığını belirterek, oyun grubu talebinde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli´nin tüm köylerine çocuk oyun gruplarını monte ettiklerini, yakın bir zamanda bu talebin yerine getirileceğini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!