Kandıra Terminali tamamlandı

Açılış töreni 21 Haziran´da yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra ilçesinde başlattığı projeleri bir bir tamamlıyor. Geçen ay hizmete giren Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezinin ardından, Kandıra Otobüs Terminali için de hazırlıklar son aşamaya geldi. İnşaatı tamamlanan modern terminal için, 21 Haziran´da açılış töreni düzenlenecek.

ÇİLE SONA ERİYOR
İlçeye bağlı 90 köy ile 315 mahallede yaşayan binlerce insanın, Meslek Yüksek Okuluna gelip giden yaklaşık 4 bin öğrencinin ve yaz aylarında binlerce yerli turistin kullandığı otobüs terminali, daha önce mezbelelik bir haldeydi. Otobüs firmaları sağlıksız şartlarda hizmet vermeye çalışırken, ilçe sakinleri büyük sıkıntı çekiyordu. İşte bu sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla temeli geçen yılın son günlerinde atılan Kandıra Terminali artık tamamlandı.

TERMİNALDE NELER VAR?
Çarşı Mahallesi´nde, 8 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulan, bin 300 metrekaresi kapalı, 16 peronlu yeni terminalde halen son hazırlıklar yapılıyor. Açılış için gün sayan terminalin içinde, 11 adet iki katlı yazıhane, 6 iş yeri, 450 metrekarelik yolcu bekleme salonu, yönetim odası, mescit, berber, zabıta büroları, çay salonu ve tuvaletler yer alıyor. Otopark sorunu bulunmayan yeni terminal, ilçenin çehresini de değiştirecek.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!