Kandıra köylerinde Büyükşehir bereketi

Başkan Vekili Şeker, Kandıra`nın köylerinde incelemelerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Kandıra´nın köylerinde incelemelerde bulunup, vatandaşlarla sohbet etti. Şeker, yıllarca unutulan Kandıra´nın Cumhuriyet tarihi boyunca aldığı hizmetten daha çok hizmet verdiklerini belirtti. Şeker, köyleri hizmet açısından kentlerden ayırmadıklarını anlattı.

AKÇOVA MEMNUN
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şeker, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş ile Kandıra´nın köylerindeki inceleme gezisine ilk  olarak Akçova´dan başladı. Bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yolu yapılan Akçova Köyü´nde vatandaşlar, İlyas Şeker´e teşekkür etti. Başkan Vekili Şeker, öncelikli olarak köylerin yol ve su ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek, “Köyden kente göçü tersine çevirmek için, kente yapılan bütün hizmetleri köylere yayıyoruz. Köy meydanlarını parke ile kaplayıp, yolları asfaltlıyoruz. Su konusunda sıkıntıları gideriyoruz. Doğal gazı ise bütün köylere yaymaya başladık. Köylerde imar çalışması yaptık. Çarpık yapılaşmayı önleyerek, beton yığını haline gelmesini önlüyoruz” dedi.

KANDIRA´YA ÖZEL HİZMET
Başkan Vekili Şeker, hizmette siyasi ayırım yapmadıklarının en büyük göstergelerinden birinin de Kandıra olduğunu belirterek, Cumhuriyet tarihi boyunca Kandıra´ya yapılan hizmetten daha çok hizmet götürdüklerini anlattı. İlyas Şeker, “Proje üretip, hizmetleri yayarken, aciliyeti olanlara öncelik verdik. Kandıra bu konuda özel ilgi ve aciliyet gerektiren hizmetlere muhtaçtı. Çünkü yıllardan beri unutulmuş ve sorunları birikmişti. Biz bu sorunları giderip, unutulan hizmetleri yapıyoruz” şeklinde konuştu. Akçova da bulunan Koca Dere´yi gezen Başkan Vekili Şeker, köy muhtarı Remzi Yüce´den dere hakkında bilgi aldı. Şeker, dere konusunda inceleme yapacaklarını söyledi.

BİTMEYEN DÜĞÜN SALONU
İnceleme gezilerini Hacılar Köyü´nde sürdüren Başkan Vekili Şeker, vatandaşların dertlerini dinledi. Köylüler, yaklaşık 10 yıl önce yapımına başlanan düğün salonunun bir türlü tamamlanamadığını belirterek, İlyas Şeker´den yardım istedi. Binası yarım kalan ve çürümeye bırakılan düğün salonunu gezen İlyas Şeker, bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi. Başkan Vekili, aşırı sıcaklar nedeniyle bazı yerlerinde bozulma olan Çal – Akçova yolunda sürdürülen çalışmaları denetledi. İlyas Şeker´e Kandıra gezisi sırasında AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Kan da eşlik etti.

AKMEŞE MÜTEŞEKKİR
Başkan Vekili Şeker, gezisinin son durağında Akmeşe Beledişe Başkanı Hilmi Sevilen´i makamında ziyaret etti. Başkan Sevilen, Büyükşehir Belediyesi tarafından beldelerine yapılan hizmetler için teşekkür etti. İlyas Şeker ise hizmetleri kentin her köşesine yayarak, kenti bütünüyle kalkındırmayı amaçladıklarını anlattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!