Kandıra Kavşağı yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi, sürekli sıkışan trafiği yapacağı çalışma ile rahatlatacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, trafiği rahatlatmak amacıyla D-100 Karayolu´nun Mehmet Ali Paşa Mahallesi girişinde bulunan Kandıra Sapağı´nı yenileme çalışmalarına hazırlanıyor. Kavşakta yapılacak düzenleme nedeniyle istimlak çalışmaları son aşamaya geldi.

 

İSTİMLAK YAPILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptığı kavşaklar, battı çıktılar ve köprüler ile hem D-100 trafiğini rahatlatmak, hem de şehir içinde yaşanan trafik kaosuna köklü çözümler bulmaya çalışıyor. Hazırlanan projeleri tek tek hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Alipaşa Mahallesi´nin D-100 Karayolu girişi olan Kandıra Kavşağı´nı yeniden düzenleyecek. Yapılacak düzenleme kavşakta yaşanan trafik çilesini tamamen giderecek. Yapılacak olan kavşakta istimlak çalışmaları ise son aşamaya geldi.

1.2 MİLYON YTL ÖDENDİ
Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı tarafından Kandıra Kavşağı´nda sürdürülen çalışmalarda, hak sahiplerine bugüne kadar 1.2 milyon YTL ödeme yapıldı. Emlak İstimlak Daire Başkanı Yalçın Özön, yapılacak olan yeni düzenleme için istimlak çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirterek, “Buradaki yoğun araç trafiğini azaltmak içinde kavşağın çevresinde bulunan 7 parselden 6 tanesinin istimlak işlemleri tamamlandı. Sadece bir vatandaşımızın parselinde mahkeme kararını bekliyoruz. O da çözüme kavuşunca sorunumuz kaymayacak. Proje hayata geçirilmeye başlanacak” dedi.

YIKIM BAYRAM SONRASI
Mehmet Ali Paşa Mahallesi girişinde yer alan Kandıra Kavşağı´nda istimlak edilen parseller üzerindeki binaların yıkımına Ramazan Bayramı sonrasında başlanacak. Bölgede bulunan konutların tahliyesi için gerekli yazışmalar ise yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!