Kanal boyu bulvar olacak

Bekirderenin her iki yanı ulaşım arteri olacak

Büyükşehir Belediyesinden Bekirpaşa´ya önemli bir hizmet daha. Turan Güneş Caddesi ile Demokrasi Caddesi arasında bulunan kanal boyu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bulvar haline getiriliyor.

TEKLİFLER ALINDI
Aynı zamanda Mehmet Ali Paşa ile Yenişehir Mahallesi arasındaki sınır teşkil eden kanal boyu güzergahı üzerinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan istimlak çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştı. Bu nedenle yol yapım ihalesinin hazırlıklarına başlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, bugün Encümen Salonunda teklifleri aldı.

8 AYDA TAMAMLANACAK
“Bekirpaşa Turan Güneş Caddesi ile Demokrasi Caddesi arası Kanal Boyu Yeniden Düzenleme Yapılması İşi” adıyla çıkılan ihaleye, toplam 5 firmadan teklif geldi. Ekşioğulları İnşaat 3 milyon 461 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif 4 milyon 549 bin YTL ile Dünyalar Asfalt´tan geldi. İhaleyi kazanan firma detaylı incelemenin ardından açıklanacak. Çalışmalar ise müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 8 ay içinde tamamlanacak.

YENİ ULAŞIM ARTERİ
Eski adıyla Bekir Dere´nin iki cadde arasında kalan kısmı yaklaşık 2 kilometre. Yolların kapalı bulunması nedeniyle yer yer mezbelelik halinde bulunan güzergah üzerinde, önümüzdeki günlerde kalan birkaç evin yıkımı gerçekleştirilecek. Daha sonra bulvarla ilgili çalışmalara start verilecek.
Gidiş geliş ikişer şeritli yapılacak yeni yol, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmalarının da tamamlanmasıyla bulvar halini alacak. Böylece kanal boyu hem önemli bir ulaşım arteri haline gelecek, hem de cazibe merkezi olacak. Bulvarın yapımı için yaklaşık 20 bin ton asfalt, 10 bin metrekare parke, 20 bin metre bordür kullanılacak.

FİRMALAR           TEKLİFLERİ
Ekşioğulları         3 milyon 461 bin YTL
Sar Yapı            3 milyon 857 bin YTL
A.Rıza İnşaat      4 milyon 95 bin YTL
Simge-Mat         4 milyon 463 bin YTL
Dünyalar Asfalt   4 milyon 549 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!