´Kan verin hayat kurtarın´

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlundan kan bağışı kampanyasına davet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kızılay ile ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyası başladı. Kampanyanın ilk gününde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kızlılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gülser Ustaoğlu, Mustafa Soydabaş ve Cemal Şişman kan verdi.


 
500 ÜNİTE HEDEFLENİYOR
"Küçük büyük herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir"
sloganı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kızılayın ortaklaşa başlattığı kan bağışı kampanyasında 500 kişinin bağış yapması hedefleniyor. Kampanya nedeniyle ilk kanı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi. Başkanı Karaosmanoğlu kan vermenin sağlık yönüyle insan sağlığı için önemli olduğunu belirterek, "Verdiğiniz kan ile bir canı kurtardığınızı unutmamalısınız. Ayrıca vücudumuzdaki kan yenilenmiş oluyor. Bu tür kampanyaları Kızılay ile birlikte Kocaelinin her köşesinde düzenleyeceğiz" dedi.
 
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAKTIR
Dünyada üretilmeyen tek ilacın kan olduğunun altını çizen Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Avrupa Birliği tarafından uygun görülmeyen kan bağışı çadırlarının artık kullanılmadığını söyledi. Şişmanoğlu, "Bu nedenle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile derneğimiz yetkililerinin uygun gördüğü her alanda Kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Hükümetimizin 2006 yılı sonuna kadar kan bağışındaki yetkiyi Kızılaya vermiştir. Ülke genelinde yılda 15 bin ünite kan ihtiyaç duyulmaktadır. Ekim sonuna kadar hizmete açılacak olan Kan Merkezimizle ilimizde ihtiyaç sahiplerine kan bu merkezden dağıtılacaktır" şeklinde konuştu.


 
BAĞIŞ KARTI VERİLECEK
Kan bağışının her geçen gün biraz daha azaldığını ve artık yurt dışından kan ithal eder duruma gelindiğini belirten Dr. İbrahim Karaman, bunun ekonomik bir değer taşıdığını söyledi. Kan bağışı kampanyasında Doktor Özlem Deniz Tosun ile Hemşireler Zeynep Tarı, Cemile Yılmaz, Emine Hazar ve Sezen Budak görev yapıyor. Kampanyaya katılıp kan verenlere bağış kartı verilecek. Kart sayesinde b.ağışta bulunanların yakınları kan ihtiyacı olduğu zaman Kızılaydan kan temin edebilecek. Sürekli kan bağışı yapanlar 10 bağışta bronz madalya, 25 bağışta gümüş madalya, 35 bağışta altın madalya ve 40 bağışta plaket ile ödüllendirilecek.
 
TAHLİL YAPILIYOR
Kan bağışı yapanlara ayrıca ücretsiz olarak AIDS, Hepatit-B, Hepatit-C, Sifiliz (Frengi) ve kan grubu taramaları da ücretsiz olarak yapılıyor. Kocaeli Fuar Müdürlüğü karşında stand içinde yapılan kan bağışı kampanyası 21 Ağustos tarihine kadar sürecek. Kan bağışlamak isteyenler ise akşam saat 18.00 ile 23.00 arasında bağışta bulunabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!