Kamuoyuna Duyuru

Türkiye, yapılan genel seçimlerde verdiği demokrasi sınavından yüzünün akıyla ve büyük bir başarıyla çıkmayı başarmıştır.

Türkiye, yapılan genel seçimlerde verdiği demokrasi sınavından yüzünün akıyla ve büyük bir başarıyla çıkmayı başarmıştır.

İnsanımız, ülkeyi ve kendisini yönetecek kişileri seçerken, kullanacağı oy sayesinde ülkenin kaderini belirleyeceği bilinci ile hareket etmiş, yaz sıcağına rağmen, tatile değil, sandık başına giderek, vatandaşlık görevini yerine getirmiştir.

Beklenen aksine, seçimin huzur ve güven içinde geçmesi, hem alınan önlemler, hem de vatandaşımızın sağduyulu hareket etmesiyle gerçekleşmiştir.

Türkiye genelinde alınan sonuçlar, ülkemizin kalkınma hamlesinde elde edilen başarının devamı, yakalanan istikrarın bozulmaması yönünde verilmiş bir karardır. Bu azimli, kararlı, inançlı, özveriyle hizmet anlayışı, Türk siyasi tarihinde Merhum Menderes´ten sonra elde edilmiş büyük bir başarıdır. Vatandaşın aldığı hizmetten duyduğu memnuniyet, sandığa yansımıştır.

Tüm Türkiye´de olduğu gibi ilimizde de huzur ve güven içinde yaşanan seçim, bir istikrar, bir başarı ve hizmet göstergesidir.

Yaşadığımız kavurucu yaz sıcaklarına rağmen, görevini aksatmadan yerine getirerek, seçim sonuçlarının en kısa sürede, sağlıklı bir şekilde alınmasını sağlayan başta güvenlik birimlerimiz olmak üzere, seçim görevlileri ile, kullanacağı oyu demokratik hak ve vatandaşlık görevi olarak görerek sandığa gidip, oyunu kullanan bütün Kocaeli halkına teşekkür ediyorum.

Demokrasinin güzelliğini gözler önüne seren bu seçimlerde kazanan veya kaybeden yoktur. Türkiye kazanmıştır, Kocaeli kazançlı çıkmıştır. Vatandaşımız, kullandığı oy ile kendisine ve ülkenin kalkınmasına yönelik yapılan özverili hizmeti ödüllendirmiştir.

Partisi veya siyasi düşüncesi ne olursa olsun, vatandaşımızın tercihi ile kentimizi TBMM çatısı altında temsil etmeye hak kazanan bütün milletvekili arkadaşlarımızın, bir dünya kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz Kocaeli´ye ve kent insanına hizmet yarışında, siyasi ayırım yapmaksızın birlik ve beraberlik içinde hareket edeceklerine inanıyorum.

Seçilen bütün milletvekili arkadaşlarımıza kent halkı adına, ülkemiz ve kentimize verecekleri hizmetler için şimdiden başarılar diliyorum

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!