Kalplerimizin içinden gelen anne sesi

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun Anneler Günü Mesajı

Anneler Günü´nde hepimiz hassaslaşıyoruz. Aklımıza hemen, iki mesele geliyor: 1- Yılın bir tek gününde annelerimizi hatırlamak ne derece doğru, her gün anneler günü değil mi? 2- Annesi vefat etmiş kişileri incitmeyelim? Anneler Günü, öksüzlerin yarasını deştiğimiz bir güne dönüşmesin?


Yeryüzünde 7 milyara yakın kişiyiz. Hepimizin bir annesi var. Ben, Anneler Günü´nün, şefkatin, merhametin, sevginin öne çıktığı bir gün olarak algılanması gerektiği fikrindeyim.
İnsan yavrusu, son derece savunmasız bir halde geliyor dünyaya. Hemen yürüyemiyoruz. Anne himayesi ve gözetimi olmasa, yaşamamız imkansız. Sonrasında, ömür boyu annelerimizin maddi ve manevi desteği sayesinde hayata tutunuyoruz.
Yani insan hayatında, anneliğin belirleyici ve dönüştürücü bir etkisi var. Anneler hayatımızdan çekilse, uygarlık çöker.
Annelikteki güç, sadece bizim beslenmemizi, tay tay yürümemizi temin etmiyor. Aynı zamanda, insan hayatının özündeki sevgiyi üretiyor.

HAYIRLI EVLATLARIN ÜLKESİ
Annemizin gurur duyacağı bir evlat olmayı başardığımızda, toplum içinde de güvenilir, muteber bir kişi haline geliriz. Anne sözü dinlediğimiz ölçüde vatana millete yararlı insanlar oluruz. Annelerin üzgün olduğu, hayırsız evlatlarla dolu bir yerde yaşanmaz.
Evladını okula uğurlayan anne de, askere gönderen anne de, uzaya yolcu eden anne de, o evlatta manevi, duygusal bir emanet bırakıyor. Nereye gidersek gidelim, ne yaparsak yapalım, içimizde annemizin sesini duyarız. 100 yaşına da gelsek, içimizde annemizin “Aferin oğlum, iyi iş başardın” ya da “Canım kızım, tebrik ederim” dediğini duyarız. Annelerimiz, kalplerimizin içinden bize seslenir.
“Her yaşlı insanın içinde, annesini özleyen bir çocuk vardır” derler. Bu böyledir. Ne yaparsak yapalım, kim olursak olalım, annemizin o kayıtsız şartsız merhametini, sevgisini, şefkatini özleriz.
Anneler Günü, bize biricik annemizle hususi bir görüşme fırsatı sunuyor. Gündelik hengâmeden sıyrılıp, onun tertemiz ellerini öpmek için bir mola veriyoruz. Bir hayır duasını alıyoruz. Bize insanlığı, sevmeyi, ayakta kalmayı öğreten dünyanın en güzel kadınına minnetimizi, şükranımızı ifade ediyoruz. O yüzden, ben Anneler Günü´nü severim.

 ANNESİZ ‘ANNELER GÜNÜ´
Hayatımızın hiç tartışmasız en kötü günü, annemizin vefat ettiği gündür. Allah geçinden versin. Annesini kaybetmiş olanları tam anlamıyla teselli etmek imkânsız. Onların gözü önünde Anneler Günü kutluyoruz. Demek ki öksüz dostlarımızı da dışarıda bırakmayacak bir kutlama tarzı bulmaya bakmalıyız… Bunu bir düşünelim.
Bu duygular eşliğinde, tüm annelerimizin Anneler Günü´nü yürekten kutluyorum.


                İbrahim KARAOSMANOĞLU
         Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı


 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!