Kağıtspor´un katkısıyla milli takım 3.

Büyükşehirli atletler, Dünya Dağ Koşusunda önemli dereceler elde edince, Türkiye bronz madalya kazandı

22. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası hafta sonu Bursa´da yapılan yarışlarla son buldu. Şampiyonada ülkemizi temsil eden Büyükşehirli Selahattin Selçuk dördüncü olurken, Münir Cura da elde ettiği 14. lükle milli takımın ilk üç sıraya girmesinde büyük pay sahibi oldu.

SELÇUK KIL PAYI ÜÇÜNCÜ
Bursa Uludağ´da düzenlenen Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasına, 237 ülkenden 550 sporcu katıldı. Büyük erkekler kategorisinde ülkemizi Büyükşehir Kağıtspor´un başarılı atletlerinden Selahattin Selçuk ve Münir Cura temsil etti. Büyük Erkekler kategorisinde 12 bin metrelik mesafede yarışan Selçuk, 57 dakika 11 saniyelik derecesi ile üçüncülüğü kıl payı kaçırarak büyük ödülden oldu ve yarışmayı dördüncü tamamladı. Münir Cura ise 59 dakika 54 saniyelik derecesi ile koşuyu 14. sırada bitirdi.

TÜRKİYE´NİN EN İYİ DERECESİ
Şampiyonanın en önemli koşusu olan Büyük Erkeklerde, Kağıtsporlu Selahattin Selçuk´un aldığı dördüncülük derecesi, ülkemiz sporcuları tarafından elde edilen en iyi derece oldu. 152 sporcunun mücadele ettiği bu yarışta, Büyükşehirli Selçuk ve Cura´nın yaptığı dereceler sonrasında Türkiye Milli Takımı, topladığı 62 puan ile 3. oldu. Ülkemize bu dereceyi getiren sporcuların Büyükşehir Kağıtspor´dan çıkmasından dolayı bir hayli mutlu olduklarını belirten Kağıtspor Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Atletizm sorumlusu Nurettin Arıcan ile Barbaros Firal, Kağıtsporlu atletlerin bu tür başarılarının artarak devam edeceğini söyledi.  

Bizi;
sosyal medyada takip edin!