Kağıtspor, Yıldızlar Güreş Ligine katılacak

Büyükşehir Kağıtsporlu Güreşçiler, bu sezon Türkiye 2. Yıldızlar Güreş Liginde mücadele edecek

İlimizin birçok bölgesinde güreş okulları açan Büyükşehir Kağıtspor, bu sezon resmi olarak Türkiye Yıldızlar Güreş Liginde mücadele edecek. Güreş ligi müsabakaları 10-11 Mart tarihlerinde ilimizde yapılacak.

    

120 TAKIM KATILIYOR

Büyükşehir Kağıtspor, ata sporumuz olan güreşte emin adımlarla yoluna devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır alt yapıdan yetiştirdiği  genç sporcularla katıldıkları çeşitli turnuvalarda başarılı sonuçlara imza atan Büyükşehir Kağıtspor, bundan sonra resmi olarak ilimizi Türkiye Yıldızlar 2. Güreş Liginde temsil edecek. 14-15-16 ve 17 yaş grubunun mücadele edeceği yıldızlar ligine yaklaşık 120 takım katılacak. Bu 120 takım güçlerine ve bulundukları bölgelere göre 4 takımdan oluşan 30 gruba ayrılıyor. Bu 4 takımın kendi aralarında yaptıkları müsabakalar sonucunda ilk iki sırada yer alan takımlar 2. tura yükselecek, kalan iki takım ise elenerek lige veda edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor´un yer aldığı gurupta İstanbul Kasımpaşa Belediyespor, Ankara Başkent G.S.İ.M, Bilecik Osmaneli Belediyespor bulunuyor. 

ALT YAPIDAN YETİŞEN SPORCULARLA

Büyükşehir Kağıtspor Güreş Takımı antrenörleri Yusuf Yüksel ve Gürcan Kırcı, alt yapıdan yetiştirdikleri sporcularla lige katılacaklarını belirterek, “Takımımızın hepsi geçen yıl miniklerde güreşip bu yıl ilk defa yıldız olarak güreşecek sporculardan oluşuyor. Bundan dolayı diğer takımlara göre yaş oranı olarak daha küçük ve yeni bir takımız. Ancak geçen yıl ferdi müsabakalarda elde ettiğimiz başarıları, bu yılda takım halinde ligde yapılacak resmi müsabakalarda elde edeceğimize inanıyoruz. Takımımızı 1.lige çıkarabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu. 10-11 Mart tarihinde ilimizde düzenlenecek olan güreş müsabakaları 10:00 ile 17:00 saatleri arasında yapılacak.

Lige Katılacak Büyükşehir Kağıtsporlu Güreşçiler:
42-kg:Hüseyin Özgür- Bünyamin Şimer-Mehmet Duymuş
46-kg:Serhat Yılmaz-Ramazan Köse
50-kg:Özgür Baştürk
54-kg:Serhat Fidan
58-kg:Hüseyin Arda-Ali İzzet Kaplan
63-kg:Enes Sevinç-Tanju Gemici
69-kg:Muhammet Enes Serim-Ünal Karadaş
76-kg:Çetin Özçelik-Recep Arda
85-kg: Hazma Özkaradeniz-Kerem Gücük
100-kg:Fatih Serim

Bizi;
sosyal medyada takip edin!