Kadınlar sorunlarını konuştu

KO-MEK tarafından düzenlenen panelde kadınlar sorularını ve çözüm yollarını dile getirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile SDKM´de düzenlenen panel ve sergi büyük ilgi gördü. Her iki etkinliğe katılan Başkan Vekili İlyas Şeker, “KO-MEK kursları sayesinde kadınlarımız hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar” dedi.

PANELİSTLER

Panele Konuşmacı olarak, K.O.Ü. Rektörü Prof. Dr. Sezer Komşuoğlu, K.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, K.B.B. Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, K.B.B. Kadın Meclisi Başkanı Oya Tuncel ve Gazeteci Ebru Küçükaydın Çetin katıldı.

KATILIM FAZLAYDI

Paneli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker ve eşi Ayşe Şeker, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer´in eşi Sema Sözer, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nun eşi Behiye Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, Genel Sekreter Münir Karaloğlu´nun eşi Sevim Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ile çok sayıda dinleyici izledi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ EĞİTİM

Panel öncesinde bir konuşma yapan Başkan Vekili Şeker, “Hayatın her alanında birlikte olduğumuz kadınları sorunlarından kurtaramamış olmamız en büyük ayıbımızdır. Bugün hala yoksulluğun eğitimsizliğin bedelini kadınlar ödüyor. Eğitim  en önemli meselemiz olmalıdır. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyemizin kurduğu KO-MEK kursları sayesinde kadınlarımız hem meslek öğrenmekteler hem de aile bütçelerine katkı sağlamaktadırlar” dedi.

DİĞER KONUŞMACILAR           

İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy da, eğitim camiasının kadınların en fazla çalıştığı alanlar içerisinde olduğunu söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların sorunlarının çözümü için büyük bir çaba harcadıklarını dile getirdi.

GENÇLERİMİZ İYİ YETİŞTİRMELİYİZ

Daha sonra panele geçildi. Panelistler genel olarak kadınların sorularından ve çözüm yollarından bahsederken bu soruların birlikte çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. K.O. Ü Rektörü Sezer Komsuoğlu, özellikle ailede, çocukların yetişmesine dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek; “Gençler aile ortamından uzaklaştıkça şiddete meyilli hale geliyorlar” dedi. Diğer panelistler de kadının istedikten sonra her türlü sorunun üstesinden geleceğini belirterek, bunun için bilinçli bireyler yetiştirip, sağlıklı bir toplum oluşturulmasının en önemli şart olduğunu kaydetti.

Panelin ardından KO-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!