Kadın derneğine KO-MEK desteği

Başkanı Karaosmanoğlu, Kardelen Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi`ne yardım elini uzattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kadınlara gelir getirmek, eğitmek ve yaşam tarzlarını geliştirmek amacıyla kurulan Kardelen Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi´ne, eğitmen sözü verdi. Kadınların eğitimli olmasını ve üretken bireylere dönüşmesini sağlamak için, KO-MEK aracılığı ile destek sağlanacak.

BAŞKANLARA KAHVALTI
Bekirpaşa´nın Ayazma Mahallesi´nde derme çatma bir binada faaliyet gösteren 67 ortaklı Kardelen Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi Başkanı Yeliz Karadaş, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice´ye kahvaltı verdi. Kahvaltıda faaliyetleri hakkında bilgi veren Yeliz Karadaş, amaçlarının kadınlara yönelik istihdam sağlamak, eğitim ve yaşam kalitelerini yükseltmek, ürettikleri ürünlere pazar bulmak olduğunu söyledi.

KREŞE YARDIM İSTEDİ
Kadınlara yönelik eğitim çalışmalarında giderleri temin edebilmek için kurdukları kreşte çocuklara gönüllü annelik yaptıklarını belirten Yeliz Karadaş, “Burada ön eğitim verdiğimiz çocukların ailelerinden gelir durumlarına göre ücret alıyoruz. Amacımız para kazanmak değil, kadınlarımızın eğitim masraflarını kurtarmak. Kreşimiz yüksek gerilim hattında bulunuyor” diyerek, kreşe yer talebinde bulundu. Yapılan hizmeti oldukça beğenen Başkan Karaosmanoğlu, “Kadınlarımızı eğitip, bilinçlendirerek, el emeklerini değerlendirmeniz, istihdam sağlamanız bizim için çok önemli. Bu konuda KO-MEK´in eğiticileri sizlere destek olacaktır. Gerekli çalışma yapılacaktır. Biz, bilinçli, eğitimli, tüketen değil üreten bireyler olsun istiyoruz. Bunu sağlayan siz ve sizin gibi gönüllülere her zaman destek olmaya hazırız. Kreşin yer sorununu çözeceğiz” dedi.

MAHALLEYİ GEZDİ
Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk de, kültür ve bilgi donanımlı nesiller yetiştirmenin sadece devletin değil, bütün herkesin ortak görevi olduğunu anlattı. Kreşte bir süre çocuklarla sohbet eden Karaosmanoğlu, daha sonra Ayazma Mahallesi´nde incelemelerde bulundu. Mahallede yapılması düşünülen spor kompleksi için bulunan yeri inceleyen Karaosmanoğlu, proje üzerinde detaylı bilgiler aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!