Kaçak yapılaşmaya çifte kıskaç

Uydu takibi kurulurken, kara denetim ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Kaçak yapılaşma ve beraberinde getirdiği çarpık kentleşmeye karşı büyük bir savaş başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce tanıtımını gerçekleştirdiği KUTAS Projesi`ni kurma çalışmalarını sürdürüyor. Kaçak yapılaşmaya karşı kara ekipleri ise çalışmalarını  devam ettiriyor. KUTAS`ın kurulması ile birlikte kaçak yapılaşmaya karşı çifte denetim sistemi yürütülecek.

KOCAELİ ÜÇ BÖLGEYE AYRILDI
Uydu takip sistemini kurma çabası içinde olan Büyükşehir Belediyesi, özellikle kara denetimlerinde kaçak yapılaşmaya göz açtırmıyor. Kocaeli`ni üç ayrı bölgeye ayıran Büyükşehir Belediyesi, İmar Daire Başkanlığı Yapı Kontrol birimi, ekipleri ile birlikte denetimlerini sürdürüyor. Ekipler birinci bölge olarak Kandıra-İzmit merkez, ikinci bölge olarak Derince- Körfez-Gebze, üçüncü bölge olarak Sapanca, Gölcük ve Karamürsel olarak belirledi.

ARAÇLI TİMLER KURULDU
Yapı Kontrol birimi, söz konusu her bölge için üçer kişilik araçlı denetim timleri kurdu. Ekipler her gün kendilerine ait bölgelerde arazi çalışma gerçekleştirerek, tespit ettikleri kaçak yapılaşmaya anında müdahale ediyor ve gerekli işlemlerin başlamasını sağlıyor. Ekipler ayrıca İmar Daire Başkanlığı`na yapılan ihbarları da değerlendiriyor. Üç kişilik ekipler, biri inşaat mühendisi, ikisi teknik elemandan kuruluyor. Ekibe gerektiğinde zabıta memurları eşlik ediyor.
 
YETKİSİNİ KULLANIYOR
Kaçak yapının tespitinin ardından derhal işlem başlatan ekipler, aynı gün yapının bulunduğu ilgili belediyeye gereğinin yapılması yönündeki yazısını gönderiyor. Büyükşehir Belediyesi üç ay içinde belediyenin gerekeni yapmaması durumunda ise, yetkisini kullanarak kaçak yapıya müdahale ediyor.

İKONOS GÖREVE BAŞLAYACAK
Öte yandan KUTAS Projesi çerçevesinde görev yapacak olan İKONOS uydusu önümüzdeki günlerden itibaren Kocaeli`nin ilk uydu fotoğraflarını yeryüzüne göndermeye başlayacak. Tanıtım toplantısının hemen ardından çekime hazır olan İKONOS hava durumundaki olumsuz şartlar nedeniyle Kocaeli`yi sağlıklı olarak görüntüleyememişti. İKONOS uygun şartların oluşması ile birlikte en kısa sürede görevine başlayacak.

Türkiye`nin geniş kapsamlı ilk imar takip projesi olan KUTAS Projesi çerçevesinde görüntülerin de alınmasının ardından ildeki 300 bin binanın tek tek fotoğrafı çekilerek envanter bilgileri elde edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!