“Kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyiz”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Meclisi`nin en çok çalışan komisyonu olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu`nun toplantısına katılarak gündem hakkında bilgi aldı.

Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir sınırlarının genişlemesi nedeniyle komisyon çalışmalarının çok daha önemli hale geldiğini vurguladı.

İLYAS ŞEKER BİLGİ VERDİ
Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı İlyas Şeker, 1 Ocak-12 Haziran 2005 tarihleri arasında komisyona toplam 318 maddenin havale edildiğini, bunlardan 239`unun karara bağlandığını, 79 konunun da halen komisyon gündeminde görüşüldüğünü söyledi.
Yasa gereği her ay en fazla 10 oturum yapması gerekirken İmar Komisyonu`nun her ay ortalama 20-25 oturum yaparak vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştığını kaydeden Şeker, orman köylerinde uygulanacak yönetmelik çalışmalarını da hızlı bir şekilde görüşmeye devam ettiklerini ifade etti.

ORTAK TOPLANTILAR
Şeker yönetmeliklerle ilgili olarak tüm ilçelerde köy muhtarları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve serbest çalışan imar mühendisleriyle ortak toplantılar yaptıklarını da hatırlatarak şunları söyledi: “Yönetmelik çalışmalarımızda katılımı esas alıyoruz. Özellikle muhtarlarımızın görüşleri bizler için çok önemli. Gerekli toplantıları yaptık, kimlerle görüşülmesi gerekiyorsa görüştük. Orman köyleriyle ilgili yönetmeliği yakın bir zamanda tamamlayacağız.”

BAŞKAN: HASSASIZ
Komisyonun çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu ise imar plan çalışmalarının çok hassas olduğunu, eş-dost gözetmeden, yasa ve yönetmeliklere göre karar verdiklerini, kaçak yapılaşmaya da asla göz yummayacaklarını belirtti. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Kocaeli`nin tamamının planlanması açısından büyük önem arz eden Çevre Düzeni Planı ile Hali Hazır Haritası ihalelerinin tamamlandığını da hatırlattı.

KOMİSYONDA KİMLER YER ALIYOR?
Başkan Vekili ve Harita Yüksek Mühendisi İlyas Şeker`in başkanlık ettiği İmar ve Bayındırlık Komisyonu`nda, İnşaat Yüksek Mühendisi Zekeriya Azak başkan yardımcısı, Bölge ve Şehir Plancısı Zinnur Büyükgöz, İnşaat Mühendisi Hicran Uzun, Mali Müşavir Necat Çakır, İnşaat Mühendisi Recep Özbakır, Mühendis Aytekin Öner, Nurettin Işık ve Ertuğrul Eren üye olarak görev yapıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!