Kaçak et operasyonu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kaçak ve sağlıksız et denetimlerini hızlandırdı.

Dün yapılan denetimler sırasında, yasak olmasına karşın, 9 kilonun altında kesilmiş kuzular ele geçiren Mezbaha Müdürlüğü ekipleri, etlere el koydu.

SERT VE KARARLI OLACAĞIZ
Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, özellikle kaçak kesimlerin önüne geçmek, kaçak etin Kocaeli sınırları içine girmesini önlemek amacıyla başlattıkları denetimleri aralıksız sürdürüyor. Denetimler sırasında, kaçak et bulunduran kasaplar ve et depoları hakkında tutanak tutan ekipler, bu tür kasapların uyarı cezası ile cezalandırıldığını, suçun tekrarı halinde kapatma cezası verildiğini söyledi. Özellikle canlı 16 kilo, kesilmiş olarak 9 kilonun altında kuzuların kesiminin yasak olmasına karşın, bir et deposunda 9 kilonun altında kesilmiş üç kuzu ele geçirdi. Tartım sırasında kesilmiş üç kuzunun toplam 23 kilo gelmesi üzerine, iş yeri sahibi hakkında tutanak tutuldu. İşyerinin sağlık raporu ve ruhsatının bulunmadığı belirlenince, işyerinin kapatılması için ayrı bir tutanak tutuldu.

ETLER ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbaha Müdürü Veteriner Hekim Orhan Altuntaş,  Büyükşehir sınırları dahilinde kalan et depolarını ve kasapları tek tek denetleyeceklerini belirterek, “Denetimleri sıklaştıracağız. Ne pahasına olursa olsun ilimizdeki et satışları bizim denetimimizde ve kanuna uygun olacak. Uymayanlar, kesinlikle cezalandırılacak. Çoğu iş maalesef yetersiz koşullarda çalışıyor. Bunlara aman vermeyeceğiz. Bizim için birinci öncelik halkımıza sağlıklı koşullarda et satışının yapılmasını sağlamaktır” dedi.
El konulan etlerin Çocuk Esirgeme Kurumu`na gönderileceği belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!