Judocular Bosna´yı salladı

Kağıtsporlu Ahmet Sarı Balkan Şampiyonu, kardeşi Mahmut Sarı ise 3. oldu

Balkan Şampiyonasında milli takım formasını giyen Ahmet Sarı 73 kiloda tüm rakiplerini yenerek Balkan Şampiyonu oldu. Kardeşi Mahmut Sarı da ülkemize bronz madalya kazandırdı. 

AHMET SARI BALKAN ŞAMPİYONU
5-6 Ağustos tarihlerinde Saraybosna´da gerçekleşen Büyükler Judo Balkan Şampiyonasına Türkiye Judo Milli takımı da katıldı. 7 sporcu ile şampiyonaya katılan milli takımda, 3 Büyükşehir Kağıtsporlu judocu yer aldı. Ülkemizi 73 kiloda temsil eden Büyükşehir´in başarılı judocusu Ahmet Sarı, Sırbistan, Bosna ve Yunanistanlı rakiplerini rahat bir şekilde ipon (tam puan) ile yenerek finale çıkmayı başardı. Final maçında da bir başka Bosna Hersekli rakibini zorlanmadan geçen Ahmet Sarı, Balkan Şampiyonu oldu.

MAHMUT SARI 90 KİLODA 3. OLDU
Ahmet Sarı´nın kardeşi Mahmut Sarı ise 90 kiloda mücadele etti. Normal şartlarda 81 kiloda mücadele eden Mahmut Sarı, milli takımın 90 kiloda mücadele edecek sporcusu olmadığı için bu kiloda ringe çıktı.  Makedon, Arnavut ve Bosnalı sporcuları İpon ile yendikten sonra Sırplı rakibiyle berabere kaldı. Puan sistemine göre yapılan müsabakalarda  Yunanlı rakibe yenilince müsabakayı 3. olarak bitirdi. Büyükşehir´in bir başka sporcusu Ali Şahin Bilgiç ise, üçüncülük maçında elenip madalya kazanamadı.

SIRADA BAKÜ VAR
Ahmet Sarı ve Mahmut Sarı kardeşler, 26-27 Ağustos tarihlerinde Azerbeycan´ın başkenti Bakü´de yapılacak olan Bakü Büyükler A Klasman Judo turnuvasına katılacak. Turnuvaya katılması kesin olan bu 2 sporcu, turnuva öncesinde 15 Ağustos tarihinde İzmir´de yapılacak olan milli takım kampına katılarak müsabakalara hazırlanacak. Milli takım aday kadrosunda Büyükşehirli  Ali Şahin Bilgiç, İsa Namlı ve Ahmet Özbay´da bulunuyor. Bu 3 sporcu ise, kampta gösterdiği performansa göre milli takım antrenörlerinin kararı doğrultusunda Bakü´ye gidecek.

BÜYÜKŞEHİR CAMİASI MUTLU
Judo branşında alınan başarılı sonuçlardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Büyükşehir Kağıtspor Kulüp Başkanı Gültekin Görüm, , “Büyükşehirli judocularımız hem ilimizi, hem de ülkemizi başarı ile temsil ediyorlar. Uluslar arası arenada aldıkları başarılar göğsümüzü kabartıyor. Sporcularımızı yürekten kutluyoruz” dedi.

HEM SPOR, HEM EĞİTİM
Büyükşehir´in başarılı judocularından Ahmet sarı aynı zamanda Ankara Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi 4. sınıf da öğrenimini sürdürürken, kardeşi Mahmut Sarı´da, Samsun 19 Mayıs Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 4. sınıfta okuyor. Müsait zaman dilimlerinde ilimize gelerek antrenmanlarını da sürdüren Sarı kardeşler, spor ile eğitimi aynı anda başarıyla sürdürerek, spor camiasının taktirini kazanıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!