Japon Dostluk Vakfı yeni burs başvurularını bekliyor.

Yaklaşık bir senedir, 17 Ağustos depreminde ailelerini yitiren ilköğretim öğrencilerine burs veren Japon HYOGO – Türkiye Dostluk Fonu, 2004-2005 Eğitim – Öğretim yılı için yeni başvuruları kabul etmeye başlayacağını açıkladı...

Yaklaşık bir senedir, 17 Ağustos depreminde ailelerini yitiren ilköğretim öğrencilerine burs veren Japon HYOGO – Türkiye Dostluk Fonu,  2004-2005 Eğitim – Öğretim yılı için yeni başvuruları kabul etmeye başlayacağını açıkladı. 

BÜYÜKŞEHİR ARACI
Geçen seneki burs başvurularında fon ile öğrenciler arasındaki bağlantıyı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da aracılık görevini sürdürecek. Depremde anne, baba ya da her ikisini kaybetmiş olma şartlarının çyer aldığı başvuruları toplayacak olan Büyükşehir Belediyesi daha sonra evrakları, fonun Ankara`daki merkezine gönderecek.

Fon tarafından belirlenen burs miktarı bu yıl da değişmeyecek. Buna göre, ilkokul 1,2,3. sınıf öğrencileri 25 dolar, 4,5,6. sınıf öğrencileri 30 dolar 7,8. sınıf öğrencileri de 35 dolar alacak.

Öte yandan okulların tatil olduğu Temmuz ve Ağustos ayları dışında her ay verilecek olan burslar sekizinci sınıfın sonuna kadar kesintisiz olarak devam edecek.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER
Fon tarafından Büyükşehir Belediyesine gönderilen başvuru formunu dolduracak olan öğrencilerin forma şu belgeleri de eklemeleri gerekiyor.

- İl/İlçe veya Kaymakamlık Kriz Yönetim Başkanlığı`ndan alınan ev hasar raporu,

- 2003-2004 öğretim yılına ait öğrenci belgesi,

- Nüfus Müdürlüğü`nden alınacak nüfus kayıt örneği,

- Nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet fotoğraf,

-Herhangi bir Halk Bankası şubesinde öğrenci adına (öğrenci adı dışında açılacak hesap kabul edilmeyecek.) açılacak hesaba ait hesap cüzdanının ilk sayfasının fotokopisi.

Öğrencilerin ya da velilerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan Çözüm Masası`na gelerek burs başvuru formunu almaları gerekiyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!