İzmit´te 160 bina yıkılacak

Büyükşehir, Kentsel Dönüşüm Projesi için bina yıkımlarını ihale etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, start verdiği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, içlerinde deprem zamanından kalma ağır hasarlı binalarında bulunduğu toplam 160 binanın yıkım işini ihaleye çıkardı. Yıkımı gerçekleştirilecek olan binalardan 72 tanesinin depremde ağır hasar gördüğü belirtildi.

KENT NEFES ALACAK
Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin nefes alabilmesi için hayata geçirmeye çalıştığı Kentsel Dönüşüm Projesi için istimlaklarını sürüyor. İstimlak edilen binaların yıkılarak, yeşil alanlar oluşturulması, cadde ve sokakların genişletilmesi, kentin görünümünü değiştirecek. Özellikle itfaiye araçlarının bile giremediği dar sokaklı mahalleler hedef alınırken, yapılacak olan çalışmanın uzun vadede Kocaeli`ni yaşanabilir bir kent haline getireceği belirtildi.

DEPREMDEN KALAN 400 BİNA VAR
Kocaeli`nde halen depremden kalan ve mahkemesi henüz sonuçlanmadığı için yıkılamayan yaklaşık 400 bina bulunuyor. Mahalle aralarında tehlike yaratan binaların bir an önce yıkılabilmesi için yapılan çalışmalar sürüyor. Haklarında mahkeme tarafından kesin karar verilen 72 bina ise, ihalede istimlak edilen binaların yıkım kapsamına alındı. Toplam 50 bin metrekareye ulaşan, 500 daireden oluşan 160 binanın yıkım işinin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği belirtildi.

8 FİRMA KATILDI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş`ın başkanlığında yapılan ihaleye 8 firma katıldı. İhaleye katılan Remzi Topçu yıkımı yapılacak olan 50 bin metrekarelik binalara 250 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, Alacahan –Ahmet Bayrak firması 447 bin 500 YTL ile en yüksek teklifi verdi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilçelerde de bazı binaların istimlak edilerek, yıkımının yapılacağı kaydedildi. Yıkım süresi 60 gün olarak belirlendi.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri ise şöyle:

Remzi Topçu                 250 bin YTL
İlke Yapı İnş.                310 bin YTL
Duy-Taş İnş.                322 bin 500 YTL
Elif İnş.                        345 bin YTL
Seçkin İnş.                   375 bin YTL
Akova San                    419 bin YTL
Soylular                        445 bin YTL
Alacahan- Ahmet Bayrak 447 bin 500 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!