İzmit rahat nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi Cedit-Erenler vadisinde yer teslimini yaptı, yol yapım çalışması başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit ile Umuttepe Kampusu arasında inşa ettiği yolun Cedit- Erenler vadisinde yapılacak olan 2 bin 330 metrelik bölümünün yer teslimini yaptı. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile birleştirilen ve kentimize rahat bir nefes aldıracak yeri teslim alan şirket, yol yapım çalışmalarına başladı.

YER TESLİMİ YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi, toplum uzunluğu 9 kilometre olan İzmit ile Umuttepe Kampusu arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan duble bölünmüş yolun yapımında son aşamayı da yapıyor. Daha önce 1 kilometrelik Adliye Köprüsü ile Santral mevkii ve 5.5 kilometrelik Üçtepeler ile Umuttepe Kampusu arasındaki bölümü tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, istimlak çalışmaları süren Cedit-Erenler vadisindeki 2 bin 330 metrelik bölümü inşaat aşamasına getirdi. Santral mevkii ile Otoban arasında istimlak edilecek 605 konuttan 538 tanesi ile anlaşma sağlandı. 67 konutla görüşmeler sürerken, yol yapım çalışmasında engel kalmayınca, Büyükşehir Belediyesi çalışma başlatması için ihaleyi kazanan Haysal İnşaat Şirketi´ne yer teslimini yaptı.

450 GÜNDE TAMAMLANACAK
Günde toplam 40 bin insanın kullandığı yolun Santral ile Otoban arasındaki bölgesini yapacak olan Haysal İnşaat Şirketi, Cedit-Erenler vadisinde şantiyesini kurarak, iş makinelerini çalıştırmaya başladı. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile birleştirilen Cedit-Erenler bölgesindeki çalışma ile, vadiye 22 metre genişliğinde, 4 şeritli bölünmüş duble yol inşa edilecek. Toplam 450 günde tamamlanması hedeflenen yolda 8 bin 500 ton asfalt binder, 12 bin ton asfalt alt temel, 16 bin 500 metrekare beton parke, 12 bin 700 metre bordür malzeme kullanacak. 2 bin 330 metrelik bölümdeki yol yapımı Büyükşehir Belediyesine 7 milyon 886 bin YTL´ye mal olacak.

İZMİT NEFES ALACAK
Yapılacak çalışma sırasında herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için, İSU, İZGAZ gibi kurumlara yazı yazılarak, altyapının mevcut durumu belirlendi. Yolun tamamlanması halinde Anıtpark ile Umuttepe Kampusu arasında bölünmüş ve ışıklandırılmış duble yol hizmete girmiş olacak. Özellikle Cedit-Erenler vadisinde sağlıksız koşullarda yapılmış evlerin bu çalışma sırasında yıkılması ile birlikte, kent büyük bir çileden kurtulup, rahat nefes almaya başlayacak. Bölgede sağlıksız koşullarda yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlar ise kendileri için yaptırılan sağlıklı ve modern binalara taşınacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!