İzmit Körfezi´nde “SPICOSA” dönemi

İzmit Körfezinin de dahil olduğu “SPICOSA“ projesi koordinasyon toplantısı yapıldı

Avrupa Birliği 6. çerçeve programı olan "Kıyı sistemlerinin değerlendirilmesi için bilim ve politikaların bütünleşmesi" (SPICOSA) projesine, Türkiye´den sadece İzmit Körfezi alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi´nin ana ortağı olduğu projenin, İzmit´te yapılacak çalışmaları için koordinasyon toplantısı yapıldı.

TANITIM YAPILACAK
Projenin ile ilgili olarak İzmit´te yapılacak olan çalışmaların ele alındığı toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman iye TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kimya ve Araştırma Enstitüsü görevlisi Dr. Leyla Tolun katıldı. Toplantıda çalışmaların ve projenin 24 Eylül Pazartesi günü yapılacak tanıtım toplantısıyla kamuoyuna detaylı bir şekilde anlatılması kararlaştırıldı. SPICOSA projesinin tanıtımı ile birlikte, İzmit Körfezi´nde yapılacak testler ve çalışmalar da anlatılacak.

TÜRKİYE´DEN SADECE İZMİT KÖRFEZİ
“SPICOSA” projesi, “Kıyı sistemlerinin değerlendirilmesi için bilim ve politikaların bütünleşmesi” adı altında yürütülüyor. Proje entegre kıyı yönetiminde, politik, sosyal, ekonomik konular, önemli faktörler olarak ele alınıyor. Dünyanın çeşitli yörelerinde kapsama uyan 18 kıyı alanı seçildi. Seçilen bu kıyı alanları 4 yıl süresince bilimsel araştırmalara tutulup testler yapılacak. 18 kıyı alanının içinde Türkiye´den sadece İzmit Körfezi bulunuyor.

21 ÜLKE KATILIYOR
Toplam bütçesi 13 milyon Avro olan SPICOSSA projesinde 21 ülke yer alıyor. Bu ülkelerden 54 farklı araştırma merkezi ve üniversite bir araya gelerek ortak araştırmalar yapacak. Bu proje kapsamında Körfez´in balık tutulabilen, yüzülebilen bir yer haline getirilmesi çalışmaları da bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!