İzmit denizle buluşacak

İzmit merkezden geçen demir yolu projesi masaya yatırıldı.

İzmit merkezinden geçen ve deniz ile şehrin arasında set oluşturan demiryolu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan proje, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`a tanıtıldı. Bakan Yıldırım, hazırlattırılan projenin uygulanacağı yerin incelenmesi için uzmanların görevlendirilmesi talimatını verdi.

BAŞKAN PROJEYİ ANLATTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşı deniz ile buluşturmak, şehir merkezinden yürüyen insanların hiçbir engele takılmadan sahile kadar gidebilmesini sağlamak adına şehir merkezinden geçen tren yolunun 2 kilometrelik kısmı proje hazırlattırdı. Başkan Karaosmanoğlu, önceki gün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Müsteşar İbrahim Şahin, DDY Genel Müdürü Talat Aydın ile Bakanlık makamında bir saatlik toplantı yaptı. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat`da katıldı. Projeyi Bakan Yıldırım`a anlatan İbrahim Karaosmanoğlu, “Kentimizin ve kent insanımızın buna ihtiyacı var. Şu an demir yolu şehrimiz ile deniz arasında bir set gibi duruyor” dedi.

“ESKİŞEHİR-KÖSEKÖY HATTINA EKLENSİN”
Hazırlattıkları projenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak olan Eskişehir-Köseköy projesi kapsamında ele alınmasını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmunoğlu, bu sayede kentin rahatlayacağını ifade etti. Tek hat olan ve hızlı tren için hat yenilenmesi amacıyla yeniden ihale edilmesi planlanan Eskişehir-Köseköy hattının 3 kilometre daha uzatılması halinde, İzmit merkezinden geçen tren geçiş yolu, yapılacak olan ihale kapsamında ele alınabilecek. Başkan Karaosmanoğlu, “Sizin taktirlerinizle İzmit geçişi yapılacak ihale kapsamına alınırsa, İzmit büyük bir yükten kurtulmuş olacak. Bir Körfez kenti olmasına karşın yıllarca dargın olan deniz ve İzmit halkı sayenizde barışmış olacak. Bizim bu proje ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

BAKAN TALİMAT VERDİ
Hazırlattırılan projeyi ayrıntıları ile inceleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakan Vecdi Gönül, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindekilere gerekli her şeyin yapılacağının sözünü verdi. Toplantıda bulunan Müsteşar Şahin ile Genel müdür Aydın`a talimat veren Bakan Yıldırım, “Gerekli uzmanlar görevlendirilip, hazırlattırılan projenin yeri incelensin. Eğer uygun zemin mevcut ise, 3 kilometrelik Köseköy- SEKA arazisi sonundaki alanda kalan hat, yenilenecek hat ihalesine eklensin” diyerek, Kocaeli heyetinin adeta yüzünü güldürdü. Kent için adeta hayati önem taşıyan toplam 2 kilometrelik raylı geçişi için, hat yenileme ihalesine 3 kilometrelik mesafe eklenmesi gerekiyor. Projenin uygulanacağı alanda inceleme yapacak olan uzmanlar, raporun olumsuz olması halinde alternatif öneri sunarak, şehir ile denizin barışmasını sağlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!