İZGAZ´ın büyük başarısı

Aldığı 3 önemli belge ile doğalgaz sektöründe uluslararası üne kavuştu

Doğalgaz iletim ve dağıtım hattı çalışmalarına aralıksız devam eden ve Türkiye´de köylere kadar doğalgazı yayan ilk kurum haline gelen İZGAZ, aynı zamanda şirket içi kalite çalışmalarını da sürdürüyor. 2005 yılında ISO 9001 belgesini alan İZGAZ, 2006 yılı içinde de ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyonlarını aldı.

KALİTE BELGELİ İZGAZ
Türkiye´de uluslararası nitelikteki bu 3 belgeye sahip az sayıda şirketten biri olan İZGAZ´ın, sektörün en hızlı büyüyen şirketi olması ve dünyanın doğalgazla ilgili en önemli kuruluşuna üye kabul edilmesi, doğalgaz sektöründe  son zamanlardaki en dikkat çekici olaylarından biri oldu. İZGAZ  ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyonu´nu almış bir şirket olarak, 2006 yılı Haziran ayında da Hollanda´da Yapılan Dünya Gaz Birliğini (IGU) 21. Genel Kurulunda oy birliği ile üyeliğe kabul edildi.

İZGAZ BELGELERLE BÜYÜYOR
İZGAZ, yeni yönetimle birlikte gerçekleştirdiği düzenlemeler sayesinde, iş verimliliğini büyük oranda artırdı. Türkiye´nin en yüksek sanayi gazı temin eden şirketi olan İZGAZ,  gösterdiği üstün performansla, sorumluluğu bulunan alanların % 90´ına doğalgaz götürerek, başarısının tesadüf olmadığını ispatladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, İZGAZ´ın çok uluslu dev şirketlerle aynı kulvarda koşması ve şirketin uluslararası belgelere sahip olmasının, elde edilen başarıda önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bütün bunlara özverili çalışmamızı ekleyince, başarı kendiliğinden geliyor. Büyükşehir Belediyesinden aldığımız destek ve güçlü köylerimizi bile doğalgazla buluşturmayı başardık” dedi.

ISO 9001 NEDİR?
Kalite Yönetim Sistemi (KYS) olarak da adlandırılan ISO 9001-2000 sertifikasyonu, süreçlerle yönetimi hedefleyen, süreç analizleri yapan, iyileştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunan, dokümantasyonu kayıt altına alan, iç ve dış müşterilerle aynı dili kullanmayı hedefleyen, uluslararası akreditasyonu benimseyen bir standarttır.

ISO 14001 NEDİR?
Çevre Yönetim Sistemi (ÇYS) ISO 14001-2004 sertifikasyonu, şirketleri,  hizmeti yerine getirirken etrafıyla kurduğu etkileşimde çevreye verdiği zararları minimuma indirmek, hizmeti gerçekleştirirken atık (çöp) yönetimini yasal boyutuyla uygulamak, ilgili taraflarla (Müteahhitler ve kurumlar) kurduğu bütün ilişkilerini çevre mevzuatı ilkelerine uygun olarak yürütmek, kendi sektöründe tarafları çevre yönetmeliğine uyma konusunda taahhüt altına almak, toprağa suya havaya zarar vermemek, gürültü, tehlikeli atık, kimyasal atık yönetmeliğine ve emisyon izinlerine uyulmasını sağlamakla yükümlendirmiştir.

OHSAS 18001 NEDİR?
İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi olarak adlandırılan OHSAS 18001-1999 Sertifikasyonu şirketleri, yasal mevzuatlarla belirlenmiş iş tanımlarıyla ilgili olarak tehlike analizi ve risk tahlilleri yapmakla, hizmetin gerçekleştirilmesi esnasında çalışanların ve tüm tarafların karşılaşabilecekleri bütün olumsuzluklara karşı önlemler almakla ve bu önlemlerin yerine getirilmesini sağlamakla yükümlendirmiştir. Kişisel koruyucular ve yardımcı ekipmanların eksiksiz teminini ve çalışanların çalışırken bunları kullanıp kullanmadıklarını kontrol ederek herkesin kendisini tehlikelerden koruyan bu koruyucu malzemeleri kullanmasını sağlar. Ayrıca acil durumlara karşı eylem planları, senaryolar yapar ve bunların uygulanmalarını kontrol eder. İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kurulunun (İSG) kurulmasını sağlar. Kaza ve yangın risk analizleri yapar.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!