İZGAZ, Uluslararası Gaz Birliğine üye oldu

Büyükşehir`in en büyük şirketi dışa açılıyor. Kocaeli`nde 1.5 yılda yaptığı atılımla Türkiye`deki gaz şirketleri arasında ilk üçe giren İZGAZ, kısa adı IGU olan Uluslararası Gaz Birliğine üye oldu.

Kocaeli´nde 1.5 yılda yaptığı atılımla Türkiye´deki gaz şirketleri arasında ilk üçe giren İZGAZ, kısa adı IGU olan Uluslararası Gaz Birliğine üye oldu. 65 ülkeden 500´ün üzerinde firmanın bağlı bulunduğu birlik, şirketin uluslar arası arenada tanıtımına önemli katkı sağlayacak.

ERDOĞAN VE ERİKÇİ TEMSİL ETTİ
Üyeliğin kabulü, Hollanda´daki konsey toplantısında gerçekleşti. Toplantıda İZGAZ´ı Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Erikçi ile birlikte temsil eden Genel Müdür İmad Erdoğan, birlik üyelerine önce İZGAZ tanıtım CD´sinin İngilizce versiyonunu izlettiklerini belirtti. Katılımcıların büyüme ve çalışma hızından etkilendiğini dile getiren İmad Erdoğan, “İZGAZ sadece Türkiye´de değil yurt dışında da bir marka haline gelecek” dedi.

YURT DIŞINA AÇILMA İMKANI
Türkiye´den BOTAŞ, Bursagaz ve İGDAŞ´ın da üye olduğu birlik sayesinde, çalışma ve başarılarını önümüzdeki dönemde yurt dışında daha fazla anlatma imkanı bulacaklarını kaydeden Erdoğan, “Toplantıda İZGAZ tarafından yürütülen çalışmaların yurtdışındaki gaz şirketleri tarafından yakından takip edilmesini görmek bizi ayrıca sevindirdi. Bu, İZGAZ personelinin gururudur” diye konuştu.

ELDE EDİLEN KAZANIMLAR
Uluslararası Gaz Birliği´ne üye olan İZGAZ, bu üyeliğin sonucunda birliğin çeşitli komitelerinde aday belirleme, konseylere katılım, yönetim komitesine aday gösterme, web sayfasına erişim haklarına sahip oldu. Şirket ayrıca Uluslararası Gaz Birliği üyesi 500´ün üzerinde firma ile temas sağlayıp, bilgi ve raporlara ulaşma, gaz sektöründeki gelişmeleri daha yakından takip etme ve İZGAZ´ı tanıtma fırsatı bulacak.

IGU NEDİR?
İngilizce adı International Gas Union olan Uluslararası Gaz Birliği, 1931 yılında kurulmuş, merkezi Hoersholm-Danimarka´da bulunan bir organizasyon. Vizyonu dünya gaz endüstrisinin en etkin, bağımsız, kar amacı gütmeyen sözcüsü olmak olan birliğin amacı ise gaz endüstrisinin ekonomik ve teknolojik gelişimini teşvik etmek. Bir çok enerji kuruluşlarıyla işbirliği olan IGU, 65 ülkeden 500´ün üzerinde üyeye sahip. Gazın çıkarılması, üretimi, iletişimi, dağıtımı, kullanımı, pazarın gelişimi, LNG, gaz stratejisi konularında çalışmalar yapan birliğin bir sonraki toplantısı, Arjantin´de gerçekleşecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!