İZGAZ Avrupa Birliği´ne Girdi

EUROGAZ, İZGAZ`ı resmi üyesi olarak kabul etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi en büyük yan kuruluşlarından biri olan İZGAZ, uluslararası açılımlarını sürdürüyor. Daha önce kısa adı IGU olan Uluslararası Gaz Birliği´ne üye kabul edilen İZGAZ, şimdi de kısa adı EUROGAS olan Avrupa Gaz Birliği´ne üye oldu.

İZGAZ DEV ADIMLAR ATIYOR
Avrupa ülkelerine ait doğalgaz şirketlerini bünyesinde bulunduran ve doğalgaz şirketlerinin AB´si olarak tanınan EUROGAS, Türkiye´de BOTAŞ´tan sonra İZGAZ´ı da üyeliğe kabul etti. Bütün üyelerin oy birliği ile üyeliği kabul edilen İZGAZ, alınan bu karar sayesinde Avrupa Birliği´ne girmeyi başardı. Aynı toplantıda Türkiye Gaz Dağıtım Şirketleri Birliği´nin de (GAZBİR) üyelik başvurusu kabul edildi.

BÜYÜK BAŞARI
Üyelik hakkında değerlendirme yapan İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, Ortadoğu´nun enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden Avrupa´ya nakledilmesi zorunluluğu nedeniyle Türkiye´nin artık bir “enerji terminali” olma şansını yakaladığını vurguladı. Erdoğan, Türkiye´nin ülke olarak Avrupa enerji piyasasını etkileme gücünü yakaladığını söyledi. Erdoğan, böyle bir oluşumda İZGAZ´ın, Avrupa ile direk temasta olup sektörün her hareketini rahatlıkla izleyebileceğini belirterek, üyelik kabulünü büyük başarı olarak nitelendirdi.

İZGAZ AÇILIMA DEVAM EDECEK
İmad ERDOĞAN İZGAZ´ın açılımlarının devam edeceğini ve bu açılımlarla şirketin sektör içinde var olan ağırlığını arttıracağının söyledi. Erdoğan, “Bilindiği gibi doğal gaz halen tüm Avrupa Birliği primer enerji ihtiyacının %´24´ten fazlasını sağlayan bir kaynaktır. Avantajları dikkate alındığında 2 bin 20 yılına kadar bu oranın %28 olacağı tahmin ediliyor. 19. ve 20. yüzyılları kömür ve petrolün yönlendirdiği gibi 21. yüzyılı doğalgaz yönlendirecektir” dedi.

EUROGAS NEDİR?
EUROGAS, merkezi Avrupa Birliği´nin başkenti olan Brüksel´de bulunan bir kuruluştur. EUROGAS, doğalgaz kuruluşları arasında işbirliğini teşvik eden, Avrupa doğalgaz sanayisini temsil eden uluslar arası bir kuruluştur. Avrupa Birliği´nin enerji politikası, doğalgaz pazarının yapısı ve kuralları, vergilendirme, işletme güvenliği, dış ilişkiler, tedarik güvenliği ve enerji tahminleri gibi birçok konuda çalışma yapmaktadır.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!