İZAYDAŞ´a vergi teşekkürü

Kapasite artınca şirket zarardan kara geçti. Defterdarlık ilk kez vergi ödeyen yöneticilere teşekkür etti

Kocaeli Defterdarlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ`a bu yıl ödediği 1.2 trilyonluk vergi nedeniyle teşekkür mektubu gönderdi. Şirketin eski yönetimi, hizmete girdiği 1996 yılından 2004 yılına kadar “zarar” ettiği gerekçesiyle İZAYDAŞ adına bir kuruş dahi vergi ödememişti.

İLK KEZ VE 1.2 TRİLYON
Yeni yönetimin gösterdiği atılımlarla kapasite oranını yüzde 35`lerden yüzde 85`lere kadar çıkaran İZAYDAŞ, ilk kurumlar vergisini ödemenin sevincini yaşıyor. Bundan 9 yıl önce kurulan, 1997 ile 2003 yılları arasında sürekli “zarar” eden ülkemizin ilk ve tek atık bertaraf tesisi, 2004 yılına ait kazançlarından dolayı bu yıl bağlı bulunduğu Alemdar Vergi Dairesi`ne tam 1 milyon 249 bin 40 YTL (1.2 trilyon TL) vergi yatırdı. 

DİLAVER`DEN TEŞEKKÜR
Kocaeli eski Defterdarı, yeni Vergi Daire Başkanı Şükrü Dilaver de, ilimizdeki bir çok köklü sanayi kuruluşunu geride bırakarak ilk 100 içinde en çok vergi ödeyen 52. şirket olması nedeniyle İZAYDAŞ`a bir teşekkür mektubu gönderdi. Dilaver mektubunda, “Ülke ekonomisine yapmış olduğunuz katkılar ve vergi ödeme bilincinde gösterdiğiniz duyarlılık nedeniyle sizleri kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!