İyi ki Kurtarma Timi var

Kumcağız sahilinde denize giren anne ve küçük kızları boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin Kandıra´daki boğulma olaylarına karşı kurduğu Kurtarma Timi´nin ne kadar önemli ve hayati bir görev yaptığı hafta sonunda bir kez daha ortaya çıktı. Kumcağız sahilinde denize giren bir anne ve ikiz kızları boğulmaktan son anda kurtarıldı. Hayat kurtarma Timi´nin soğukkanlı ve profesyonel hareketleri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

KIZLARI İLE DENİZE GİRDİ
Büyükşehir Belediyesi´nin Kurtarma Timi, hafta sonunda adeta bir mucizeye imza attı. İstanbul´dan tatil yapmak üzere Kandıra sahillerine gelen Zeliha Oyuktaş ikiz kızları Gizem ve Gözde ile denize girdi. Bir süre sonra anne ve ikizler kardeşler dalganın da etkisiyle dengelerini kaybetti.

KURTARMA BOTU FARK ETTİ
Bu arada denizde devriye gezen Büyükşehir´e ait kurtarma botu çırpınan anne ve kızlarını fark etti. Kurtarma botu hızlı bir şekilde olaya müdahale etti. Bottan suya atlayan kurtarma görevlilileri bilinci kapalı vatandaşları sudan alarak karaya çıkarttı. Cankurtaranların profesyonel ve soğukkanlı hareketleri sayesinde anne ve kızları yeniden hayata döndürüldü.

KARADA İLK MÜDAHELE
Cankurtaranlar daha sonra anne Zeliha ve ikizler Gizem ve Gözde´yi karaya çıkararak burada ilk yardım müdahalesinde bulundu. Uzun süre şok halinde kalan anne ve çocuklar kısa süre sonra kendilerine uygulanan oksijen takviyesi sonucunda kendilerine geldi.

HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri yaklaşık yarım saat kadar vatandaşları gözlem altında tuttu. Bu arada sağlık ekipleri sürekli olarak anne ve kızları ile konuşarak moral verdi. İyi oldukları gözlenen Zeliha hanım ve kızları daha sonra Büyükşehir´e ait ambulansla Kandıra Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Anne ve kızlarına hastanede de Büyükşehir yetkilileri refakat etti. Kurtarma Timi´´nin Kandıra sahillerindeki görevi sezon sonuna kadar devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!