İTO´dan vergi teşekkürü

Büyükşehir´in başarılı şirketi İZAYDAŞ, ödediği yüksek vergi nedeniyle ödüllendirildi

Kocaeli geçen hafta ilin en ön önemli dinamikleri arasında yer alan Kocaeli Sanayi ve İzmit Ticaret Odası`nın gelenekselleşen ödül törenleri ile renklendi. Kocaeli Sanayi Odası tarafından bu yıl 11. düzenlenen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri cuma günü düzenlenen bir törenle sahiplerini bulurken, İTO tarafından düzenlenen törende ise 2003 ve 2004 yılında en fazla vergi ödeyenlere ödülleri dağıtıldı.

ZARAR`DAN KAR`A
2004 öncesine kadar sürekli olarak “zarar” eden, ancak yeni yönetimle birlikte kurumlar vergisi ödemeye başladığı ilk yılda, ilimizdeki 100 şirket içinde 52. olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin İZAYDAŞ şirketi, İzmit Ticaret Odası tarafından teşekkür plaketiyle ödüllendirildi. Gecede ayrıca, Kocaeli Defterdarlığı`nın teşekkür belgesi de verildi. İTO ve KSO`nun ödül törenlerine oldukça geniş bir davetli topluluğu katılırken, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Kocaelilileri her iki gecede yalnız bırakmadı. Törenlere Bakan Gönül`ün yanı sıra Vali Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

İZAYDAŞ`TAN İNDİRİM
Öte yandan KSO`nun çevre ödülleri de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yılki çevre ödülünü KOÇ Grubu`na bağlı OTOKAR (Otobüs Karoseri Sanayi) A.Ş alırken, teşvik ödülüne ise Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş layık görüldü. Çevreye olan duyarlılığı ve gerçekleştirdiği çalışmalarla tanınan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ödüle layık görülen iki şirkete, İZAYDAŞ`ın yüzde 25`lik indirim belgesini sundu. Her iki şirketin atıkları 2006 yılı boyunca İZAYDAŞ tarafından yüzde 25 indirimle yakılacak.

“NE VERİRSEK ONU ALIRIZ”
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Valisi Erdal Ata ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak`ın da hazır bulunduğu törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, sağlıklı bir yaşamın ancak ve ancak temiz bir çevre ile sürdürülebileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi`nin çevreye son derece duyarlı olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Havası temiz, suyu temiz bir ilde yaşamak hepimizin hakkı. Böyle bir ortamda yaşamak istiyorsak, sanayicimizden, sokaklarımızı süpüren çöpçü kardeşimize kadar hepimizin üzerine düşen görevler var. Çevreye ne verirsek, onu alırız” dedi.

PANELE KATILDI
Öte yandan ödül töreni öncesinde KSO Yönetim kurulu üyesi Nuri Otay`ın başkanlığında ‘Atık Yönetimi` konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, GYTE Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu, İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün, Burgeap ve Igıp firmalarının temsilcileri katıldı. Konuşmacılar Türkiye ve Avrupa`da uygulanan atık yönetimi uygulamaları ve politikaları üzerine açıklamalarda bulundu. Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Öztürk, bakanlığın yaptığı çalışmalar ve AB`ye uyum sürecinde Türkiye`nin izleyeceği yöntemler hakkında bilgi aktarmasının ardında panele daha sonra soru ve cevap şeklinde sürdürüldü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!