İstiklal marşına yakışan final

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması`nın finali büyük bir coşkuya sahne oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen tarafından, İstiklal Marşı´nın Kabulü´nün 86.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen İstiklal Marşı´nı Güzel Okuma Yarışması´nın finali SDKM´de yapıldı. İstiklal Marşı´nı coşkuyla okuyan öğrenciler salonu dolduranlara duygulu dakikalar yaşattı. Öğrencileri büyük bir gururla izleyen konuklar zaman zaman gözyaşlarına engel olamadı.

FİNALE BÜYÜK İLGİ

Coşkulu finale Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Eğitim-Bir- Sen Kocaeli İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu, siyasi parti temsilcileri, sendika başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

GERÇLERİMİZİ İYİ YETİŞTİRMELİYİZ

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Türkiye´yi dünya ülkeleri arasında ön sıralara çıkartmak için çok daha fazla çalışmamız gerektiğine işaret ederek, “Bu konuda tüm gayretimizle çalışırsak mutlak karşılığını alırız” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER YARIŞTI

Konuşmaların ardından yarışmanın finaline geçildi. Yarışmaya ilçelerinde birinci olan 10 İlköğretim Okulu öğrencisi ile 3 Ortaöğretim öğrencisi katıldı. Yarışma İlköğretim ve Ortaöğretim olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Yarışmanın jüri üyeliğini K.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Şair Prof. Dr. Nurullah Genç, K.Ü. Öğretim Üyeleri Şener Aksu ve Gencay Zavotcu, Eğitim-Bir- Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez ve Öğretmen Fatih Kıran yaptı. Öğrencilerin coşkulu okuyuşları karşısında jüri değerlendirme yapmakta zorlandı.


KÜÇÜKLERE BÜYÜK İLGİ

Yarışmaya katılan öğrencilerin okuyuşlarının ardından iki küçük öğrenci Nurefşan Sevil ve Hatice Eslen Kılmaç istiklal marşını ezbere okudu. Küçük öğrenciler salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Yarışmada Ortaöğretim öğrencileri arasında Atılım Anadolu Lisesi Öğrencisi Müge Biçimli birinci, Körfez Tüpraş 50.Yıl Lisesi Öğrencisi Rabia Ebru Kofil ikinci ve Kandıra METEM Lisesinden Ömer Coşkun üçüncü oldu. İlköğretim öğrencileri arasında ise Gölcük Dumlu Pınar ilköğretim Okulu´ndan Senem Topkaya birinci, Balören Köyü İlköğretim Okulu´ndan Murat Şen ikinci, Gebze Dumlupınar İlköğretim Okulu´ndan Musa Bozkurt üçüncülüğe layık görülürken Mansiyon ödülü Körfez Petkim İlköğretim Okulundan Büşra Çiçekli´ye verildi.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Başkan Vekili İlyas Şeker küçük Nurefşan´a ve Hatice´ye birer altın hediye etti. Yarışmada birinci olan öğrencilere diz üstü bilgisayar okullarına projeksiyon cihazı, ikinci olan öğrencilere masaüstü bilgisayar okullarına projeksiyon cihazı, üçüncü olan öğrencilere Dijital kamera okullarına projeksiyon cihazı hediye edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!